Sta su zubni implanti

INTERVENCIJE

Zubni implanti

Ukoliko vam nedostaje jedan, više ili svi zubi, zubni implanti su najbolje, najpouzdanije i najtrajnije rešenje za vas. Zubni implanti predstavljaju veštački koren zuba koji ugrađujemo u vašu viličnu kost kako bi nosio navlaku, most ili čak protezu.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Sta su zubni implanti

KOME JE NAMENJENO

Zubni implanti su najbolje rešenje prilikom gubitka zuba

Gubitkom zuba dolazi do nastanka estetskih ali i mnogo više zdravstvenih problema. Zubni implanti obezbeđuju prirodan osećaj i izgled tako da možete zaboraviti da ste ikada izgubili zub. Ukoliko krijete osmeh, vaše proteze „šetaju“ po ustima ili imate teškoće prilikom žvakanja, zubni implanti rešavaju sve navedene probleme.


zubni implant kod nedostatka zuba

Nedostatak jednog zuba

Gubitkom jednog zuba vrlo brzo dolazi i do gubitka ostalih zuba. Zubnim implantom se ovaj problem sprečava bez brušenja zdravih zuba. Krunica koja se izrađuje na zubnom implantu savršeno se estetski uklapa sa susednim zubima i prenosi pritisak na zubni implant koji to opterećenje sa lakoćom trpi.


zubni implanti i zubni most kod nedostatka više zuba

Nedostatak više zuba

Kada je više zuba izgubljeno vaši preostali zubi se naginju u prostor izgubljenih zuba i ubrzo dolazi do rasklaćenja i gubitka preostalih zuba. Izrada zubnog mosta na zubnim implantima je najbolje rešenje u takvim situacijama. Vratiće vam estetski izgled zuba, potpunu funkciju žvakanja i sprečiće pomeranje ostalih zuba.


https://dudental.rs/wp-content/uploads/2018/12/zubni-implanti-all-on-4-ili-all-on-6-kod-nedostatka-svih-zuba.jpg

Nedostatak svih zuba

Kada nedostaju svi zubi to u velikoj meri umanjuje vaše samopouzdanje i smanjuje kvalitet vašeg života. Najbolje rešenje je izrada mostova i krunica na zubnim mostovima koji su ugrađeni po protokolu All on 4 (svega četiri implanta nose sve zube u vilici) ili All on 6 (šest zubnih implanta nosi sve zube u vilici).

Zubni implanti garancija kvaliteta

GARANCIJA KVALITETA

Garancija na implante, mostove i krunice

Na ugrađeni implant, krunice i mostove na njima 5 godina garancije. To u praksi znači da ukoliko se bilo šta dogodi sa implantom i dođe do gubitka implanta, za šta je verovatnoća 1,83%, ugradnju novog implanta ne plaćate. Jedini uslov za garanciju je da se vrši kontrola dva puta godišnje, na svakih 6 meseci.

CENOVNIK

Zubni implanti cena

Ukupna cena implantološke terapije zavisi od vrste zubnog implanta i vrste definitivne krunice. Na ugradnji zubnog implanta se plaća isključivo cena ugradnje zubnog implanta.

Krunica se izradjuje 3 do 4 meseca nakon ugradnje implanta. Tada se vrši i plaćanje za nosač – abatment i krunicu zavisno od vrste za koju se odlučite.

Trenutno je aktuelna specijalna ponuda na izradu totalne proteze i ugradnju 2 zubna implanta u donjoj vilici.

Ugradnja zubnog implanta MIS500€
Ugradnja zubnog implanta Nobel Biocare650€
Abatment – nosač krunice na implantu100€
Metalokeramička krunica na implantu150€
Bezmetalna krunica na implantu220€
Totalna proteza + 2 zubna implanta (donja vilica)1500€ / 1350€

Garancija na radove

Na ugrađeni implant, kao i na krunice i mostove dobijate 5 godina garancije uz redovne kontrole na 6 meseci.

Kvalitetni implanti

U radu koristimo kvalitetne zubne implante, stope uspeha preko 98%, i instrumente visokog kvaliteta.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje zubnog implanta izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti implantologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak ugradnje implanta je apsolutno bezbolan i često komforniiji nego rutinska popravka zuba.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon ugradnje zubnih implanta.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

ZUBNI IMPLANTI

Suzana Jevremović Vilotić

Vrhunska usluga. Bekrajno sam zahvalna, za mene su implanti pravo otkriće. Na mestu gde je godinama  zapadala hrana sada se nalazi implant sa krunicom koja se ne razliikuje od ostalih zuba. Osećaj je kao da sam rodjena sa time. Moj savet je da posetite ordinaciju Dudental ako imate dileme i razmišljate o zubnim implantima, nećete se pokajati. Cena je više nego korektna za doživotno rešenje uz koje dobijete i vrhunski kvalitet.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o zubnim implantima

Kako se ugrađuju zubni implanti?

Pre ugradnje zubnog implanta radimo klinički pregled, analiziramo rengenski snimak i donosimo odluku o broju dimenzijama i poziciji zubnih implanata. Sam postupak ugradnje zubnog implanta je apsolutno bezbolan i često značajno komforniiji nego rutinska popravka zuba. Trajanje same intervencije zavisi od broja, pozicije, dimenzija implanta i u proseku iznosi 30 minuta.

Često je moguće da istog ili sledećeg dana dobijete i privremene zube koji će vam služiti u toku perioda srastanja zubnog implanta i kosti. Po ugradnji zubnog implanta već isti dan možete da se vratite svojim redovnim aktivnostima uz izvesna minimalna ograničenja u fizičkom smislu. Zbog pravilnog protokola koji primenjujemo u našoj ordinaciji otok i bol izostaju u postoperativnom periodu.

Nakon 3 do 4 meseca dolazi do srastanja implanta i kosti i tada izrađujemo definitivnu krunicu ili most na implantu. Održavanje zubnih implanta je istovetno održavanju vaših zuba. A od nas dobijate savete ali i uređaje za pravilno održavanje zubnih implanata.

Da li je bolna ugradnja zubnih implanta?

Sam postupak ugradnje zubnog implanta je apsolutno bezbolan i često značajno komforniiji nego rutinska popravka zuba.

Da li imam dovoljno kosti za ugradnju?

Važno je da imate dovoljno kosti koja bi podržala implant. Procena o kvalitetu kosti se vrši analizom Cone Beam CT ( 3D ) snimaka, koji nam daju informacije o visini, debljini i širini raspoložive kosti, ali i informacije o blizini važnih anatomskih struktura. Ukoliko se merenjima na ovom snimku ustanovi da ima dovoljno kosti može se pristupiti ugradnji zubnog implanta.

Sarađujemo sa nekoliko centara za snimanje zuba koji nam isporučuju kvalitetne i precizne snimke te stoga rado dajemo preporuku za njih, a ukoliko već posedujete snimak osećajte se slobodnima da nam pošaljete mailom na mail ordinacije.

Šta ako nemam dovoljno kosti za ugradnju?

Ukoliko se analizom 3D snimka pokaže da nema dovoljno kosti, iz ma kog razloga, onda je moguće izvesti tehnike koje će povećati ukupnu koštanu masu i na taj način obezbediti dovoljno raspoložive kosti za ugradnju zubnih implanata. Te tehnike su sinus lift i augmentacija vilične kosti.

Šta je all on 4 metoda ugradnje implanta?

Kod nedostatka svih zuba, najbolje moguće rešenje je ugradnja zubnih implanata. Koncept all on 4 podrazumeva da se na četiri ugradjena zubna implanta napravi definitivno protetsko rešenje. Ovo je predvidiva intervencija koja pacijentima vraća sigurnost i osmeh na lice.

Obično je ova tehnika indikovana za bezubu donju vilicu, jer je kost u donjoj vilici kompaktnija i sa manjim brojem implanata se postiže stabilno rešenje, mada kada uslovi ne dozvoljavaju (nedostatak kosti, blizina maksilarnog sinusa) moguće je izvesti je i u gornjoj vilici.

Zubni implanti se ugradjuju u viličnu kost pod odredjenim uglom i na taj način kompenzuju nedostatak zuba iza poslednjeg ugradjenog implanta. Ovime se dobija dovoljno prostora da buduća protetska nadoknada adekvatno leži na implantima i bude ravnomerno opterećena. U periodu zarastanja implanata (3 do 4 meseca) dobijate privremene zube kako bi mogli normalno da funkcionišete. Nakon tog perioda izradjuje se definitivna protetska nadoknada koja se šrafi u zubne implante.

Ovo rešenje je zaista dobro rešenje i pomoglo je u vraćanju samopouzdanja i vitalnosti svim osobama koje su se opredelile za ovaj zahvat.

Šta je all on 6 metoda ugradnje implanta?

Kao i kod all on 4 metode i all on 6 metoda rešava bezubost vilica. Često je indikujemo za bezubu gornju vilicu. Kost gornje vilice je drugačije gradje u odnosu na kost donje vilice. Ima više sundjerastu strukturu i mnogo manje guste – kompaktne kosti. Iz ovih razloga potrebno je više zubnih implanata da bi se stabilizovala buduća protetska nadoknada.

Ugradnjom 6 zubnih implantata na pravilnim pozicijama ostvaruju se uslovi da se napravi trajno i sigurno protetsko rešenje,retinirano šrafovima za implante i tako pravilno opterete implanti. Nakon ugradnje 6 implanata izradjuje se privremena proteza koja se postavlja na implante i omogućuje vam da u periodu srastanja implanta sa kosti (3 do 4 meseca) normalno funkcionišete i komunicirate.

Po srastanju implanata i vaše kosti se pristupa izradi definitivne nadoknade koja će biti individualno izradjena i savršeno imitirati prirodne zube i omogućiti vam savršen osmeh i neizmernu sigurnost u žvakanju hrane. Ovo sve omogućuje da se dugi niz godina služite vašim novim zubima bez bojazni da će biti problema.

All on 6 metoda vraća osmeh na vaše lice i čini vaš život lepšim.

Zašto je bitno ugraditi zubne implante?

Gubitkom zuba dolazi do nastanka estetskih ali i mnogo više zdravstvenih problema. To sve vodi do povlačenja mekog tkiva i vilične kosti, a sa druge strane preostali zubi trpe veće opterećenje prilikom žvakanja, što utiče negativno na njihov opstanak u ustima. Nedostatak zuba uzrokuje otežano žvakanje, pojavu glavobolje i bolova prilikom žvakanja, probleme sa izgovorom glasova, kao i sveukupno estetsko naruživanje. Ugradnjom zubnih implanata rešavate se svih navedenih tegoba, a pri zahvatu se ne oštećuju okolni zubi, kao kod nekih tradicionalnih rešenja.

Pored toga što omogućavaju više samopouzdanja, kvalitetnije žvakanje i bolji san, zubni implanti sprečavaju nastanak lošeg facijalnog profila koji nastaje usled gubitka koštanih masa iz Vaše vilice. Zubni implanti sprečavaju gubitak kosti prenošenjem opterćenja tokom procesa žvakanja direktno na viličnu kost pa na taj način učestvuju u oćuvanju estetike lica.

Sa kojim proizvođačima implanta sarađujete?

Postoji nekoliko različitih proizvođača imlpanata, mi sarađujemo sa tri Nobel biocare, AlphaBio i ImplantDirect. Ove vrste implanata su nam pokazale visoku stopu uspeha od preko 98%. Skuplji implantatni sistemi iza sebe imaju veliki broj studija a samim tim su i zastupljeniji na tržištu, ipak to ne znači da su povoljniji sistemi značajno lošiji.

U nekim situacijama su se bolje pokazali implantati iz prve grupe proizvođača a u nekim drugim situacijama implantati iz druge grupe. U ponudi imamo zubne implante i jedne i druge grupe. Mi ćemo vam predočiti sve prednosti i mane jednih i drugih i pomoći vam da se pravilno odlučite.

Da li postoji alternativa zubnim implantima?

Kod nedostataka jednog ili više zuba alternativa zubnim implantima je izrada zubnih mostova. Ipak zubni mostovi zahtevaju obimnije brušenje vaših zdravih zuba te se na taj način njihov životni vek skraćuje. S druge strane dolazi i do većeg opterećenja zuba nosača, te se i na taj način skraćuje životni vek ovih zuba. Ipak u uslovima kada je nemoguća ugradnja zubnih implanata najbolja moguća intervencija je ugradnja zubnih mostova.

Kod nedostatka svih zuba alternativa je izrada totalnih proteza. Totalne proteze se drže na tkivu isključivo uz pomoć vakuuma te stoga „šetaju“ u ustima. Neki pacijenti uspeju da se naviknu na ovakvo rešenje ipak češće postoje problemi u vidu žuljanja i spadanja proteza. Tako da je svakako poželjno da se totalna bezubost reši implantima.