Sta su bezmetalne krunice

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Bezmetalne krunice

Bezmetalne krunice su protetske nadoknade koje imitiraju veličinu, oblik i boju prirodnog zuba, fiksiraju se na prirodne zube koji su oštećeni, oslabljeni i estetski nezadovoljavajući, ili na zubne implante, a izradjene su u potpunosti od keramike, te na taj način verno reprodukuju prirodne karakteristike zuba.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Sta su bezmetalne krunice

KOJE SU PREDNOSTI

Bezmetalne krunice su najvernija replika prirodnih zuba

Ugradnja bezmetalnih krunica se izvodi u svim situacijama kada je došlo do slabljenja zuba, odlamanja zuba ili kada je iz bilo kog drugog razloga potrebno ojačati zub. Bezmetalne krunice najvernije dočaravaju sva okom vidljiva svojstva prirodnog zuba te olakšavaju uklapanje sa ostalim zubima i predstavljaju rešenje za duži niz godina.


bezmetalne krunice materijal

Najkvalitetni materijali

Bezmetalne krunice se izradjuju se od cirkonijum keramike i litijum disilikatne keramike. Oba materijala predstavljaju vrhunac navlaka za zube i zubnih krunica. Izbor materijala je indivudualan od potreba pacijenta.


bezmetalne krunice kreiraju najprirodniji izgled zuba

Najprirodniji izgled zuba

Bezmetalne krunice uz pomoć prozračnih materijala najvernije dočaravaju sva okom vidljiva svojstva prirodnog zuba te olakšavaju uklapanje sa ostalim zubima i kreraju prirodnu svetlinu zuba.


bezmetalne krunice su dugorocno resenje

Dugoročno rešenje

Bezmetalne krunice su trajne nadoknade, uz dobru oralnu higijenu i pažnju, predstavljaju kvalitetno rešenje za dugi niz godina. U našoj ordinaciji dajemo 10 godina garancije na bezmetalne krunice.

Sta su bezmetalne krunice

GARANCIJA KVALITETA

5 godina garancije na bezmetalne krunice

Uz pomoć stručnih zubara, kvalitetnih materijala i moderne tehnologije u stanju smo da pružimo vrhunski kvalitet radova. U skladu sa tim, verujemo u naše sposobnosti i dajemo vam 5 godina garancije na bezmetalne krunice uz redovne kontrole na svakih 6 meseci.

CENOVNIK

Cena za bezmetalne krunice

190€

5 godina garancije

Na bezmetalne krunice dobijate 5 godina garancije, uz redovne kontrole na svakih 6 meseci.

Kvalitetni materijali

U radu koristimo kvalitetne materijale za izradu krunica, kao što su cirkonijum i litijum disilikatna keramika.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje bezmetalnih krunica izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti estetske stomatologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak ugradnje bezmetalnih krunica je u potpunosti bezbolan i vrlo komforan.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon ugradnje bezmetalnih krunica.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

BEZMETALNE KRUNICE

Ružica Biševac

U ordinaciji Dudental sam dobila najbolje rešenje.U vrlo kratkom roku bezmetalne krunice na gornjim prednjim zubima omogućile su mi da se ponovo smejem. Velika stručnost i posvećenost dr Dušana Ćirkovića učinili su da posete stomatologu budu uživanje a ne stres. Prezadovoljna sam, sve preporuke!Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o bezmetalnim krunicama

Kako se vrši ugradnja bezmetalnih krunica?

Da bi se postavila bezmetalna krunica neophodno je pripremiti (izbrusiti) zub. Brušenje zuba se izvodi u lokalnoj anesteziji, tako da je ovaj zahvat apsolutno bezbolan. Nakon brušenja zuba uzima se otisak za izradu keramičke krunice, a neposredno posle realizacije otiska izrađuje se privremena krunica tako da pacijent isti dan ima zub. Privremena krunica ima ulogu da čuva izbrušeni zub od spoljnih uticaja.

U sledećoj poseti se vrši proba zubnih krunica i njihovo cementiranje uz timski pristup naših doktora i zubnih tehničara. Ceo postupak može da traje od 3 do 5 dana, a može biti produžen u slučaju da je potrebno lečenje i nadogradnja zuba i lečenje desni u preprotetskoj pripremi.

Da li je bolna ugradnja bezmetalnih krunica?

Apsolutno ne. Zahvat brušenja zuba se izodi u lokalnoj anesteziji te stoga nema bojazni od bolova. Nakon brušenja zuba izradjuju se privremene krune koje štite zube od spoljnih uticaja te se i na taj način sprečavaju bolne senzacije.

Koliko mogu da traju bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice su trajne nadoknade, a samo trajanje zavisi od mnogo faktora , kao što su zdravstveno stanje osobe, zatim od kvaliteta materijala, preciznosti stomatologa i zubnog tehničara, od navika održavanja oralne higijene, ali i redovnih kontrola na kojima se na vreme mogu uočiti i prevenirati problemi.

Najveća opasnost je da dođe do upale desni u blizini bezmetalnih krunica. Ovo se sprečava dobrom oralnom higijenom.

Kako bi što duže trajale,bezmetalne krunice, posebno treba voditi računa o oralnoj higijeni i podići je na viši nivo. Mi smo vrlo radosni da svakom pacijentu objasanimo kako da unapredi oralnu higijenu, a u određenim slučajevima vršimo obuku u rukovanju određenim aparatima i uređajima koji olakšavaju održavanje oralne higijene.

Da li bezmetalne krunice menjaju boju vremenom?

Apsolutno ne. Izradjene su od materijala koji su postojani u ustima i fizički i hemijski te pigmenti iz namirnica ne mogu uticati na njihovu boju.

Da li se tokom ugradnje oštećuje zub?

Apsolutno ne. One su indikovane za ojačanje zuba koji su oslabljeni i koji bi propali da se nije izradila bezmetalna kruna. Pripremom zuba i ugradnjom bezmetalne krune se produžava vek zuba.

Zašto je dobro ugraditi bezmetalne krunice?

Bezmetalne krunice – navlake impresioniraju svojim estetskim kvalitetima. Bićete prepozantljivi po lepim zubima i vaše samopouzdanje će biti veće. Izvanredno je to što sa bezmetalnim krunicama dobijate kvalitetno rešenje za dugi niz godina.

Od kog su materijala bezmetalne krunice?

Bezmetalne krune se izradjuju od dve vrste materijala, od cirkonijum keramike i litijum disilikatne keramike.

Cirkonijumska kruna smatraju se standardom današnjice. To je alternativa metalu, koji se koristi ispod porculana na metalo keramičkim krunicama. Osnova krunice izrađuje se od cirkonijuma, vrste keramike koja ima izvanredna optička i fizička svojstva. Cirkonijum je prozračan materijal koji daje svetliji i prirodniji izgled zuba i koji je apsolutno kompatibilan sa Vašim organizmom. Indikovane su i za prednje i za bočne zube. Cirkonijumske krunice omogućavaju visoku preciznost u stvaranjiu savršenih osmeha.

Litijum di silikatna keramika je keramika novijeg datuma i sve više zauzimaju prostora u estetskim rehabilitacijama zuba. Njima se postiže vrhunska estetika kao i maksimalna približnost prirodnim zubima. Funkcijski su slabije od cirkonijum keramike te se stoga preporučuju za prednje zube.

Kada se koriste bezmetalne krunice?

Nekada se za manje nepravilnosti oblika, veličine i boje zuba mogu koristiti i keramičke fasete. Bezmetalne krunice se preporučuju kada postoji veliko oštećenje prirodne krunice zuba.

Bezmetalne krunice se koriste u svim situacijama kada se desilo nešto od navedenog: lom krunice zuba, veliko oštećenje zuba tako da se ne može postaviti plomba, oštećenje zuba zbog škrgutanja (bruksizma) zuba, zubi koji su lečeni često trebaju krunicu da bi se ojačali, zubi koji su usled traume promenili boju.

Vrlo je važno da se bezmetlna krunica izradi na vreme jer u protivnom dolazi do daljeg slabljenja prirodne krunice te daljnjeg truljenja korena što vodi nepovratnom gubitku tog zuba. U našoj ordinaciji naši doktori će Vam predložiti najbolje moguće rešenje a u vezi bezmetalnih krunica i zubnih mostova.

Da li postoji alternativa bezmetalnim krunicama?

Kao alternativa bezmetalnim krunama predlažu se metalokeramičke krunice koje su estetski inferiornije u odnosu na bezmetalne krunice. Zbog prisustva metala kao osnove, keramika je u tanjem sloju te na taj način je manja mogućnost da se postignu vrhunski estetski rezultati. S druge strane brušenje zuba je obimnije za metalokeramičke krunice. Takodje postoji verovatnoća da se pojavi prebojavanje ruba desni metalnim pigmentima što može dovesti do estetskog naruživanja osmeha.

Uvek pacijentima predlažemo da u estetskoj regiji odnosno na zubima koji se vide uradimo bezmetalne krunice jer one vremenom ne menjaju svojstva a estetski su savršene.