Vadjenje zuba

ORALNA HIRURGIJA

Vadjenje zuba

Osetili ste jak bol, zub se klima ili je došlo do odlamanja krunice zuba, pa je ostao vidljiv samo koren? U takvoj situaciji je vadjenje zuba najverovatnija intervencija. Vadjenje zuba vršimo bezbolno u lokalnoj anesteziji, brzo i bez komplikacija nakon vadjenja zuba.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Vadjenje zuba

KAKO SE IZVODI

Vadjenje zuba vršimo brzo, bezbolno i bez komplikacija

Rasklaćeni zubi, ili truli zubni korenovi nemaju nikakvu funkciju u ustima, a dovode do velikih problema, pre svega nesnosnog bola, otoka i neprospavanih noći. Ipak nisu svi takvi zubi za vadjenje, nekada je moguće i spasiti ih i izlečiti, tek kada ni to nije moguće onda se donosi odluka o vadjenju zuba.

Rutinsko vadjenje

Rutinsko vađenje je najčešći oblik vađenja zuba i preduzima se kada ima dovoljno prostora da se aplikuju instrumenti za vađenje zuba. Zub se vadi aplikovanjem klješta na krunicu zuba.

Komplikovano vadjenje

Nekada su korenovi zuba istanjeni i povijeni te je stoga potrebno posvetiti im više vremena, tada se pristupa „komplikovanom“ vadjenju zuba a to podrazumeva da se preduzmu sve tehnike kako bi se zub u celosti izvadio.

Hirurško vadjenje

Ukoliko ni komplikovano vadjenje zuba ne uspe preduzima se operativno vađenje zuba, kada se odižu desni i pristupa preostalom zubnom korenu i vrši njegovo vađenje.

bezbolno vadjenje zuba

BEZBOLAN ZAHVAT

Bez straha i bolova

Kao iskusni stomatolozi, svesni smo kod velikog broja pacijenata vadjenje zuba izaziva strah. To ne treba da bude slučaj. Vadjenje zuba se izvodi u lokalnoj anesteziji, tako da ne morate da brinete o bolu. Naši stručni stomatolozi poseduju veliko iskustvo u procesu vadjenja zuba, s’ toga garantujemo da će svaki zub biti izvadjen stručno, nežno i bezbolno.

CENOVNIK

Vadjenje zuba cena

U zavisnosti od oblika, položaja i stanja zuba pristupa se rutinskom, komplikovanom ili hirurškom vadjenju zuba. U toku procesa može se desiti da rutinsko pređe u komplikovano ili hirurško ali to ćemo obaviti isključivo uz vašu saglasnost. Naše obećanje je da ćemo uvek insistirati na rutinskom vađenju.

Rutinsko vadjenje zuba25€
Komplikovano vadjenje zuba50€
Hirurško vadjenje zuba120€

Siguran zahvat

Uz stručne, iskusne zubare i upotrebu modernih stomatoloških instrumenata garantujemo uspešnost zahvata.

Brzo i bez komplikacija

Vadjenje zuba najčešće traje 10 minuta i ne postoje komplikacije nakon izvedene intervencije.

Stručni zubari

Zahvat vadjenja zuba obavlja specijalista oralne hirugije koji poseduje dugogodišnje iskustvo u toj oblasti.

Bezbolno vadjenje

Sam postupak vadjenja zuba je apsolutno bezbolan i vrši se uz upotrebu lokalne anestezije.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon zahvata vadjenja zuba.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Vadjenje zuba

Slavko Vulić

Imao sam problem sa donjom šesticom i predloženo mi je vađenje. Nisam osetio bol ni pri davanju anestezije, a ni prilikom vadjenja zuba. Ovo je bilo najprijatnije iskustvo kod stomatologa. Veliki profesionalizam, preporučujem svima pogotovu ljudima koji imaju strah od stomatologa.Sinisa Jovanovic
Sinisa Jovanovic
2023-12-18
The dental office stands out with exceptional professionalism and meticulousness in providing services. The staff is careful and thorough, resulting in a very positive experience during the visit. With a sense of security and trust, this dental practice is highly recommended for all your dental needs.
Natalija Naunović
Natalija Naunović
2023-12-14
Nikad nežnijeg zubara nismo imali. Kao porodica smo prezadovoljni, čak se ni deca više ne plaše zubara ????
Milan
Milan
2023-12-11
perfektno i bezbolno. sve preporuke!
Boris Sipic
Boris Sipic
2023-11-15
Sve preporuke!
Kristina Djordjevic
Kristina Djordjevic
2023-11-15
Savrseno iskustvo ☺️

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o vadjenju zuba

Kako se izvodi zahvat vađenja zuba?

Pre otpočinjanja intervencije vadjenja zuba proverava se zdravstveno stanje pacijenta. Neka kardiološka oboljenja zahtevaju posebnu pripremu. Ipak u većini slučajeva nakon uzete anamneze pacijenta pristupa se vadjenju (ekstrakciji) zuba.

Nakon davanja lokalne anestezije pristupa se vadjenju zuba. Instrumenti koji se koriste su posebno dizajnirani kako bi intervencija protekla što atraumatičnije a iskustvo koje poseduje naš doktor je višegodišnje i dokazano u praksi. Zub će biti izvadjen brzo, kompletno i bezbolno. To je naša garancija vama.

Posle vadjenja zuba daju se uputstva pacijentu.

Da li je intervencija vadjenja zuba bolna?

Apsolutno ne. Lokalna anestezija koja se koristi kod vadjenja zuba je dovoljno dugog trajanja da se obezbedi apsolutna bezbolnost i komfornost u toku zahvata.

Šta raditi nakon zahvata vadjenja zuba?

Nakon vadjenja zuba poželjno je konzumirati prohladjenu, kašastu hranu tog dana, a sutradan je već moguće normalno obedovati. Takodje, ukoliko ste pušač poželjno je da redukujete pušenjetog dana, kako bi rana normalno zarastala, a isto tako je važno da se rana ne ispira nikakvim rastrvorima.

Sve ovo je važno iz jednog razloga a to je da bi se rana normalno formirala i omogućila kvalitetno zarastanje.

Da li se zub može sačuvati od vadjenja?

Kada je došlo do rasklaćenja zuba, ili do loma zuba značajno ispod nivoa desni, ili do truljenja zuba onda je vadjenje zuba jedina opcija.

Ukoliko pak ima dovoljno zdrave zubne supstance onda je moguće spasiti zub i produžiti mu životni vek lečenjem zuba i izradom navlaka za zube.

Zašto je bitno izvaditi zub ukoliko ne obavlja funkciju?

Ukoliko se ne izvadi zub koji je indikovan za ovu intervenciju dolazi do komplikacija, od blažih u vidu daljeg rasklaćenja zuba pa sve do pojave intezivnih i pulsirajućih bolova koji su praćeni otokom. Ovo sve dovodi do dramatičnih posledica stoga je naša preporuka da ne odlažete vadjenje zuba kada vam je ono predloženo.