Skidanje kamenca sa zuba

PARODONTOLOGIJA

Skidanje kamenca sa zuba

Primetili ste obilne ružne žute ili crne naslage na zubima, dah vam se oseća i imate bolne desni? Vrlo je verovatno da imate zubni kamenac i da vam je potrebno njegovo skidanje. Skidanje kamenca sa zuba vršimo bezbolno i maksimalno komforno.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Skidanje kamenca sa zuba

KAKO SE IZVODI

Skidanje kamenca sprečava upalu desni i gubitak zuba

Zubni kamenac nema nikakvu funkciju u ustima, a samo doprinosi propadanju desni i zuba i beskompromisno ga treba ukloniti. Nažalost sami ga ne možete ukloniti, baš zbog njegove čvrstine i sposobnosti da se locira u najnepristupačnijim regijama oko zuba. Skidanje kamenca sa zuba vršimo bezbolno i maksimalno komforno.

Ultrazvučno skidanje zubnog kamenca

Skidanje kamenca sa zuba vrši se uz upotrebu savremene tehnologije ultrazvuka pod odredjenom frekvencom. Frekvenca ultrazvuka je takva da se prirodni zubi ne mogu oštetiti a sav zubni kamenac se sa lakoćom uklanja. Nekada je moguće zubni kamenac uklanjati ručno, ipak u današnje vreme ultrazvučni aparati sa vodenim hladjenjem imaju prevagu i metoda su izbora.

Poliranje i peskarenje zuba

Nakon ultrazvučnog skidanja zubnog kamenca potrebno je zube ispolirati i ispeskirati kako bi bili glatki i čisti od mekih naslaga. Ovo se izvodi posebnim uredjajima i doprinosi zdravlju zuba i lakšem održavanju. Peskarenje zuba se sprovodi kako bi se uklonile mrlje na zubima nastale nakon čestog konzumiranja kafe, cigareta, crnog vina te drugih tamnih pića i jela.

Bezbolno skidanje kamenca sa zuba

SIGURNA INTERVENCIJA

Skidanje kamenca sa zuba vršimo brzo i bezbolno

Uz upotrebu savremenih uređaja intervencija protiče predvidivo, sigurno i kvaliteno. Preciznost i predanost temeljnom uklanjanju zubnog kamenca je uvek bila naša praksa, a zadovoljni pacijenti naša preporuka. Skidanje kamenca sa zube je preporučljivo raditi 2x godišnje, kod pušača i češće.

CENOVNIK

Skidanje kamenca sa zuba cena

30€

U toku je akcija gde na poklon dobijate premium četkicu brenda CURAPROX.

Sigurna intervencija

Uz stručne, iskusne zubare i upotrebu modernih stomatoloških instrumenata garantujemo uspešnost intervencije.

Brzo i bez komplikacija

Skidanje kamenca sa zuba najčešće traje do ….. minuta i ne postoje komplikacije nakon izvedene intervencije.

Stručni zubari

Zahvat skidanja zubnog kamenca obavljaju specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom u izvođenju ove intervencije.

Bezbolna intervencija

Sam postupak skidanja kamenca je bezbolan. Ukoliko su zubi reaktivni vrši se uz upotrebu anestezije, što je retkost.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon intervencije skidanja zubnog kamenca.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Skidanje kamenca sa zuba

Filip Novaković

Svakih 6 meseci odlazim u ordinaciju Dudental zbog čišćenja kamenca. Odabrao sam da to radim ovde jer se temeljno posvete tome, ujedno uradim i redovnu kontrolu. Izuzetna ljubaznost, opuštena atmosfera i prijatan ambijent.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o skidanju kamenca sa zuba

Šta je zubni kamenac i kako nastaje?

Zubni kamenac je zapravo mineralizovani zubni plak. Izgled mu varira od bele do braon boje. Nastaje kao posledica nakupljanja zubnog plaka koji nije uklonjen, te njegovim otvrdnjavanjem zbog mineralizacije. Zubni plak se normalno stvara u toku dana,a samo pranjem zuba zubnom četkicom nije moguće ukloniti zubni plak iz svih regija. Većim nakupljanjem plaka polagano počinje njegovo pretvaranje u kamenac a kada jednom krene da se stvara zubni kamenac taj proces se ubrzava.

Pušenje ubrzava nastanak zubnog plaka i zubnog kamenca. A takodje su neki pacijenti genetski skloniji povećanom stvaranju zubnog plaka i zubnog kamenca.

Zašto je važno ukloniti zubni kamenac?

Nakupljanjem zubnog kamenca vrši se veliki pritisak na desni, što vodi upali desni i povlačenju desni. Ukoliko se ne reaguje ovo sve dovodi do tolikog povlačenja desni, da dolazi do gubitka zuba. Stoga je važno uklanjati redovno zubni kamenac.

Kako se skida zubni kamenac?

Zubni kamenac se uklanja ultrazvučno i to pod frekvencama koje nisu štetne za prirodne zube. Na taj način se zubi oslobadjaju zubnog kamenca. Nekada je moguće zubni kamenac uklanjati ručno, ipak u današnje vreme ultrazvučni aparati sa vodenim hladjenjem imaju prevagu i metoda su izbora.

Šta se dešava nakon skidanja zubnog kamenca?

Nakon skidanja zubnog kamenca pacijenti imaju osećaj oslobodjenih zuba i osećaj kao da su zubi „prodisali“. Nekada zbog povlačenja desni koji je izazvao zubni kamenac dolazi do reakcije zuba na toplo i hladno, ipak ovo je trenutni efekat i traje dan do dva.

Kako sprečiti nastanak zubnog kamenca?

Najefikasniji način za sprečavanje nastanka zubnog kamenca je redovna oralna higijena. Dakle, zubni plak treba redovno uklanjati, pre nego da od njega nastane zubni kamenac,kvalitetnim merama oralne higijene. Samo četkica nije dovoljna za kvalitetno održavanje oralne higijene.

Danas postoje uredjaji koji mlazem vode ispiraju zube i uklanjaju zubni plak sa svih površina zuba i desni. Takodje se mogu koristiti interdentalne četkice i zubni konac u kontroli pojave zubnog plaka. Kod pacijenata kod kojih se stvara mnogo zubnog plaka preporučujemo i upotrebu tečnosti za ispiranje usta.

Koliko često treba skidati zubni kamenac?

U principu 2x godišnje je sasvim dovoljno za uklanjanje zubnog kamenca. Smatra se da u ovom periodu zubni kamenac ne može da stvori veće probleme sa desnima i zubima.

Da li boli skidanje kamenca sa zuba?

Relativno ne. Sama intervencija nije bolna i uglavnom je prijatna. Ipak kod nekih pacijenata dolazi do reakcije zuba na toplo i hladno kao posledica povlačenja desni. U takvim slučajevima se daje anestezija kod reaktivnih zuba i obezbedjuje bezbolnost i komfornost.

Da li skidanje kamenca oštećuje zube?

Apsolutno ne. Skidanjem zubnog kamenca uklanjaju se isključivo tvrde zubne naslage i ništa drugo sem toga.