Povlacenje desni

PARODONTOLOGIJA

Povlačenje desni

Primetili ste da su vam se desni pomerile i zubi „izdužili“ i da vam zubi reaguju na toplo, hladno i slatko? Vrlo verovatno je došlo do povlačenja desni te je stoga potrebno izvesti intervencije kako bi se desni vratile na izvorno mesto.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Povlacenje desni

KAKO SE IZVODI

Lečenje povlačenja desni štiti zube i vraća prirodan izgled osmeha

Desni se povlače kao posledica reakcije organizma na različite stimuluse. Mogu zahvatiti jedan ili više zuba. Ovo oboljenje se manifestuje povlačenjem desni u pravcu ka korenu zuba sa više ili manje upaljenim desnima zuba i eksponiranjem obično prednjih površina zuba. Lečenje produžava vek zuba i sprovodi se u dva pravca eliminaciji uzročnika i rekonstrukciji položaja desni.

Konzervativno lečenje

Konzervativno lečenje podrazumeva tehnike i metode za eliminaciju uzročnika. Pre svega uklanjanje svih naslaga sa zuba i kiretiranje parodontalnih džepova. U većini slučajeva ovime se postiže zaustavljanje procesa povlačenja desni, ali u situacijama kada je povlačenje desni nastalo iz nekih drugih razloga, ova metoda neće biti efikasna. Često konzervativno lečenje prethodi hiruruškom lečenju.

Hirurško lečenje

Hirurško lečenje povlačenja desni podrazumeva takodje da se uklone uzročnici ovog oboljenja ali i rekonstrukciju položaja desni na početni nivo. Po ovome se posebnim materijalima, tehnikama i instrumentima vrši rekonsturkcija izgubljenog mekog i koštanog tkiva, a potom se desni ušivaju. Hirurško lečenje povlačenja desni je predvidiva i sigurna metoda sa dugoročnim rezultatima

povlacenje desni lecimo bezbolno

SIGURAN ZAHVAT

Lečenje povlačenja desni bez straha i bolova

U našoj ordinaciji sprovodimo tehnike i metode sa dokumentovanim rezultatima te se ponosimo činjenicom da imamo uspeh u rešavanju ovog oboljenja. Hirurški zahvat se sprovodi u lokalnoj anesteziji i maksimalno je komforan za pacijenta. Intervencijom se postiže stabilna pozicija desni u dugom vremenskom periodu.

CENOVNIK

Cena za lečenje desni

U zavisnosti od postavljene dijagnoze pristupa se i datim intervencijama. Često samo skidanje zubnog kamenca sa poliranjem zuba eliminiše problem sa upaljenim desnima. Ipak kada postoje bolni parodontalni džepovi potrebno je kiretiranje džepova ili čak hirurška intervencija na zubima.

Operacija upaljenih / povučenih desni po zubu50€
Skidanje zubnog kamenca sa poliranjem zuba25€
Kiretaža parodontalnih džepova po zubu10€

Siguran zahvat

Uz stručne, iskusne zubare i upotrebu modernih stomatoloških instrumenata garantujemo uspešnost zahvata.

Brzo i bez komplikacija

Lečenje povlačenja desni najčešće traje do 45 minuta i ne postoje komplikacije nakon izvedene intervencije.

Stručni zubari

Zahvat lečenja povlačenja desni obavljaju specijalisti sa dugogodišnjim iskustvom iz ove oblasti.

Bezbolna intervencija

Sam postupak lečenja povlačenja desni je apsolutno bezbolan i vrši se uz upotrebu lokalne anestezije.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon intervencije.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Povlačenje desni

Milan Mitrović

Problem sa desnima oko četvorke sam imao više godina, konzervativne metode nisu dale rezultate, predloženo mi je hiruško lečenje koje sam prihvatio u ordinacij Dudental. Problem je trajno rešen. Veoma prijatan pristup sa pacijentima, poštovanje dogovora i unapred data očekivanja.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o povlačenju desni

Zašto nastaje povlačenje desni?

Povlačenje desni nastaje iz različitih razloga. Čest razlog je postojanje mišićnih pripoja visoko na desnima te pri pokretima mišića obraza, usana i jezika dolazi do povlačenja desni oko zuba. Ipak jednako često ako ne i češće je posledica upotrebe neadekvatnih četkica za pranje zuba. Previše tvrde četkice vrše veliki pritisak na desni i na koštano tkivo ispod desni te se ono povlači. Isto tako kao posledica uzanpredovale upale desni dolazi do povlačenja desni. Zubni kamenac takodje dovodi do povlačenja desni.

Zašto je važno izlečiti povlačenje desni?

Ukoliko proces povlačenja desni uznapreduje za očekivati je da će doći do rasklaćenja zuba i njegovog posledičnog gubitka. Nezahvalno je reći u kom vremenskom roku ali je sigurno da je to ishod. Takodje estetski dolazi do naruživanja osmeha a isto tako je pacijent izložen kontinuiranim bolnim senzacijama.

Kako se radi hirurška intervencija lečenja?

Hirurška intervencija lečenja povlačenja desni je jedina predvidiva i trajna metoda za rešavanje ovog problema.

U zavisnosti od uzročnika povlačenja desni razlikuje se i hirurška intervencija. Po davanju lokalne anestezije pristupa se zahvaćenom zubu ili zubima i odiže meko tkivo. Pristupa se uzročniku (često je to pripoj mišića visoko na desnima) te isti uklanja. Po ovome se posebnim materijalima, tehnikama i instrumentima vrši rekonsturkcija izgubljenog mekog i koštanog tkiva, a potom se desni ušivaju.

Da li je hirurška intervencija lečenja bolna?

Apsolutno ne. Zahvat se sprovodi u lokalnoj anesteziji te nema bojazni od bolnih senzacija.

Kakve rezultate lečenja mogu da očekujem?

Za očekivati je da se postigne stabilna pozicija desni u dugom vremenskom periodu. Vrlo je važna i pravilna oralna higijena kako ne bi došlo do vraćanja oboljenja i ponovnog povlačenja desni.

Kako da sprečim da se desni povlače?

Uz upotrebu adekvatnih sredstava za održavanje oralne higijene mogućnost za nastanak povlačenja desni je svedena na minimum. Pre svega potrebno je prati zube mekom četkicom, koristiti zubni konac ili interdentalne četkice i uredjaje za pranje prostora izmedju zuba.