Decija stomatologija

OSTALE INTERVENCIJE

Dečija stomatologija

Deca vam se žale da ih boli zub i niste sigurni kako da im pomognete i koliko bi bili mirni kod stomatologa? Bez brige, sve što je potrebno jeste da posetite našu ordinaciju a mi ćemo sve iz domena dečje stomatologije rešiti sa sigurnošću i zadovoljstvom.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Decija stomatologija

ŠTA RADIMO

Pomažemo deci da steknu zdrave navike i oslobode se straha

Česti i najdraži pacijenti su nam deca. Ono što je za rad sa njima specifično je strpljenje, i velika ljubav prema pozivu koju svakako osećamo. Vrlo je važno da mališani na vreme steknu pravilne navike, kao i da se upoznaju sa stomatologom i stomatološkom ordinacijom. Strah koji jednom prevazidju otvara vrata za jako lep odnos i zadovoljstvo pri dolasku u ordinaciju.

Zalivanje fisura

Kada izniknu mlečni ali i stalni zubi potrebno ih je zaštiti od karijesa. Metoda zalivanja fisura daje nam sigurnost da ne dodje do nastanka kvara na zubima. Ovo je bezbolna i prijatna intervencija, te se preporučuje za početak saradnje deteta sa stomatologom.

Popravka mlečnih zuba

Ukoliko se desi da je karijes nastao na mlečnim zubima, takve zube treba popraviti. Po davanju anestezije uklanja se sav karijes iz zuba i postavlja bela plomba. Taj zahvat izvodimo bezbolno, strpljivo i kvalitetno.

Vađenje mlečnih zuba

Kada dodje vreme za smenu mlečnih zuba oni se rasklate. Često je potrebno izvaditi ih kako ne bi remetili nicanje stalnih zuba. Ovo izvodimo u lokalnoj anesteziji, te zahvat ne boli a mališani dobijaju zubić za zubić vilu.

deciji zubar

BEZBEDNO I BEZBOLNO

Pretvorićemo dolazak u prijatan doživljaj

Rad sa decom obično zahteva veliku smirenost i staloženost. Mi se ponosimo tim osobinama, te uživamo u radu sa decom. Važno je navići decu na ordinaciju i stomatologa kako bi im svaki naredni boravak u stomatološkoj ordinaciji bio prijatan i opušten.

CENOVNIK

Cena za usluge iz oblasti dečije stomatologije

Cene kod dece za sve usluge su iste, kao deo naše politike da mališani uživaju u svom detinjstvu sa zdravim zubima i lepim osmehom.

Vađenje mlečnog zuba8€
Zalivanje fisura8€
Plomba na mlečnim zubima25€

Prijatno iskustvo

Naši stomatolozi poseduju veliko iskustvo u radu sa decom, te će poseta ordinaciji biti lep doživljaj.

Moderna tehnologija

Našu opremu i materijale čine najmodernija stomatološka sredstva, u koraku sa svetskim trendovima.

Stručni zubari

Zahvate iz oblasti dečije stomatologije obavljaju školovani stomatolozi sa iskustvom u radu sa decom.

Bezbolna metoda

Zahvate iz oblasti dečije stomatologije obavljamo maksimalno komforno i uz upotrebu lokalne anestezije.

Individualan pristup

Za svako dete se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa sa roditeljima.

Potpuna podrška

Stomatolog je dostupan roditeljima u svakom trenutku, pre, u toku i nakon posete ordinaciji.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

DEČIJA STOMATOLOGIJA

Suzana Jevremović Vilotić

Moja ćerka je imala veliki strah od zubara. U ordinaciji Dudental smo naišli na toplinu i strpljivost. Kroz šalu i maštu moja ćerka je uz mene sela na stomatološku stolicu. Doktor je popravio zubić a moja ćerkica jedva čeka da opet dodje. Primetila sam da od te posete ona sama uzima četkicu i duže pere zube, ne moram da je opominjem. Veliko hvala za trud i ljubaznost.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o dečijoj stomatologiji

Šta da radim kada moje dete zaboli zub?

Glavna stvar koju možete da uradite u ovoj situaciji je da nas pozovete, rado ćemo vas primiti u istom danu, kako bi otklonili bol vašem detetu. Bol nastaje kada kod mlečnih zuba dodje do razvoja zubnog karijesa te isti dodje do živca mlečnog zuba. Uklonićemo živac i staviti lek i plombu.

Kako da pripremim dete za dolazak stomatologu?

Važno je da je dete obavešteno šta će mu se raditi u ordinaciji i zašto je to važno. Naravno od uzrasta i prethodnih iskustava deteta zavisi koliko ćete vremena posvetiti u pripremi deteta. Preporuka je da nakon svega toga detetu obećate neki vid nagrade.

Od kada detetu mogu da perem zube?

Već sa nicanjem prvih zuba (oko 6 meseca) može da se krene sa održavanjem zuba. Naravno dovoljno je gazom obrisati mlečne zube u tom periodu. Već oko 2 godine preporučuje se upotreba četkica za zube i dečje paste za zube. Naravno u tom periodu ćete vi obavljati sav posao ali lagano možete da im prepuštate da i oni osete kako da peru zube. Upotreba električnih četkica će olakšati posao.

Kada dovesti dete prvi put kod stomatologa?

Već od treće godine je poželjno da dete dovedete kod stomatologa kako bi krenuo da se stvara odnos deteta i stomatologa.

Kako se vrši intervencija popravke mlečnih zuba?

Po davanju anestezije uklanja se sav karijes iz zuba i postavlja bela plomba. Ovo osigurava trajnost mlečnog zuba do smene zuba.

Kako funkcioniše zahvat vađenja mlečnih zuba?

Ukoliko je potrebno da se izvadi mlečni zub, zahvat izvodimo bezbolno, brzo i sigurno.

Nekada je potrebno izraditi čuvare prostora kako bi se sačuvalo mesto za nicanje stalnih zuba.

Šta se radi ukoliko stalni zubi rastu ukrivo?

Onda se preporučuje postavljanje fiksne proteze te se na taj način postiže postavljanje zuba u pravilan položaj i odnos.

Šta ako je dete palo i povredilo prednje zube?

Ovo može da bude bezazleno ili vrlo ozbiljno. Ukoliko je došlo samo do krzanja zuba i delimičnog oštećenja a oni su stabilni, dovoljno je uraditi plombe. Ukoliko su se pak prednji mlečni zubi utisnuli i oštetili zametke stalnih zuba, onda je to ozbiljnija povreda te se preduzimaju drugačije intervencije a u smeru čuvanja zuba zamenika.

Šta ako dete ne sarađuje sa stomatologom?

Ovo je vrlo nezgodna situacija. Potrebno je da pripremite dete za dolazak kod stomatologa, medjutim ako to ne uspe mi ćemo posvetiti dovoljno vremena da odobrovoljimo dete i da mu pružimo uslugu.