Totalne proteze na zubnim implantima

OSTALE INTERVENCIJE

Totalne proteze na zubnim implantima

Imate staru protezu, koja ispada, žulja vas i utiče na samopoouzdanje? Uradili ste novu totalnu protezu, medjutim i ona vam pravi iste ili slične tegobe? Rešenje može biti izrada gornje ili donje totalne proteze na zubnim implantima.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Totalne proteze na zubnim implantima

KOJE SU VRSTE

Totalne proteze na zubnim implantima vraćaju osmeh i fukciju žvakanja na pravi način

Totalne proteze na zubnim implantima su izradjene su od akrilata ili imaju i metalno ojačanje. U sebi imaju akrilatne ili kompozitne zube radi postizanja što prirodnijeg izgleda osmeha. Ponosimo se vrhunskim tehničarima sa kojima saradjujemo, a u cilju da proteze učinimo približnim prirodnim zubima.


totalne proteze na 2 zubna implanta

Totalne proteze na dva implantata

Činjenica da proteza stoji sigurno na poziciji na veznim elementima koji se postavljaju u implantate, vraća samopouzdanje kao i funkcionalnost žvakanja, komunikacije i estetike.

Jačina veze implantata i proteze ostvarena preko atačmena koji se nalaze u protezi omogućava dug vek trajanja svih benefita koji se ostvaruju ovakvim rešenjem. Ovo je zaista dobro rešenje koje se može primeniti isključivo u donjoj vilici.


totalne proteze na 4 zubna implanta

Totalne proteze na četiri implantata

Obično se preporučuju za gornju vilicu, mada je nekada preporučljiva i za donju vilicu. U gornjoj vilici je potrebno minimum četiri implantata kako bi se kvalitetno i predvidivo rešio problem bezube gornje vilice.

U ovakvoj situaciji je takodje potrebno uraditi vizil protezu odnosno metalno ojačanje proteze koja čini osnovu buduće proteze.

Ovako uradjena proteza stoji sigurno, obezbedjuje kvalitetno funkciju žvakanja, estetiku i funkcionalnost bezbrižne komunikacije bez bojazni da će proteza ispadati.

totalne proteze garancija kvaliteta

BEZBEDNO I BEZBOLNO

3 godine garancije na totalne proteze i 5 godina na zubne implante

Izrada totalnih proteza na implantatima protiče u nekoliko faza, a u svakoj fazi pristupamo odgovorno, ozbiljno i profesionalno. Stoga na svaku našu totalnu protezu na implantima dajemo garanciju od 3 godine. Dok na zubne implante dajemo 5 godina garancije. Ovo važi samo uz redovne kontrole 2 puta godišnje.

CENOVNIK

Totalne proteze na zubnim implantima cena

Trenutno je aktuelna specijalna ponuda za izradu totalne zubne proteze i ugradnju 2 zubna implanta u donjoj vilici.

Totalna proteza + 2 zubna implanta (donja vilica)1.500€ / 1.350€
Totalna proteza + 4 zubna implanta (gornja ili donja vilica)2.500€

3 i 5 godina garancije

Na totalne proteze dobijate 3 godine garancije a na implante 5, uz redovne kontrole 2x godišnje.

Kvalitetni materijali

U izradi totalnih proteza koristimo vrhunske materijle radi što prirodnijeg prikaza osmeha i zuba.

Stručni zubari

Naš tim čine stručni zubni tehničari koji garantuju kvalitet same intervencije i totalne proteze.

Bezbolan proces

Uzimanje otiska i izrada totalne zubne proteze je potpuno bezbedan i bezbolan proces.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon izrade totalne zubne proteze.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

TOTALNE PROTEZE

Slaviša Blagojević

U ordinaciji Dudental sam došao jer mi je spadala totalna proteza pa sam i izbegavao da je nosim. Dr Dušan je predložio da se urade nove uz stručno objašnjenje šta ćemo time dobiti. U roku od nedelju dana sam dobio nove proteze koje su stajale besprekorno. Ništa me ne žulja a čini mi se i da se prirodnije smejem i bolje pričam.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Otkrijte više o totalnim protezama na implantima

Šta je neophodno za izradu plana intervencije?

Proces započinje razgovorom gde saznajemo detalje o Vašem zdravstvenom stanju, a pre svega se odnosi na terapiju protiv zgrušavanja krvi i terapiju usmerenu na metabolizam kosti.

Ove vrste terapija zahtevaju poseban oprez u planiranju bilo koje hiruruške intervencije koja se vrši na mekom i koštanom tkivu pa tako i ugradnje implantata.

Po uverenju da ste zdravi planiramo izradu 3D snimka (CbCt) kako bi utvrdili raspoložive dimenzije kosti i odnose sa bitnim anatomskim strukturama (maksilarni sinus, mandibularni kanal i drugo).

Uz sve ovo radimo i klinički pregled da bi ustanovili stanje mekih tkiva, kao i da li je potrebno izbvršiti još neku dodatnu hirurušku intervenciju radi postizanja sigurnog i bezbednog rezultata.

Kako funkcioniše proces?

Po završenoj analizi pristupa se terminu gde se vrši hiruruška intervencija. Podrazumeva davanje lokalnog anestetika, a nakon toga se pristupa operativnom zahvatu ugradnje implantata koji podrazumeva odizanje desni, te pristup koštanom tkivu, pripremu ležišta za implantate te ugradnju zubnog implantata i ušivanje desni na kraju intervencije.

Ukoliko nema dodatnih zahvata za ugradnju dva implantata je potrebno oko 45 minuta do sat vremena.

Uobičajeno je da se dan nakon ugradnje implantata izvrši kontrola, a sedam dana nakon ugradnje implanta se uklanjaju konci. Na kontroli za uklanjanje konaca se vrši uzimanje otiska ukoliko su tkiva zarasla adekvatno.

Za izradu totalne proteze je potrebno još do 7 dana, te nakon dve nedelje od dana ugradnje implantata dobijate totalnu protezu, koja će se u ovoj fazi oslanjati isključivo na desni.

Nekada je moguće ubrzati proces ukoliko se otisak za izradu proteze uzme pre ugradnje implantata, i tada je potrebno ukupno sedam dana da se kompletira proces.
2 do 3 meseca nakon ugradnje implantata se vrši otkrivanje implantata, postavljanje veznih elemenata u implantate te povezivanje proteze i implantata. Ovime se intervencija završava.

Da li ugradnja implantata boli?

Kao i druge stomatološke intervencije i ova intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji te je vrlo malo verovatno da će doći do bolnih senzacija u toku rada.

Ukoliko se to i desi, dodajemo anestetik kako bi ceo proces protekao apsolutno bezbolno

Ugradnja implantata i vađenje zuba u isto vreme?

Ova vrsta intervencije se naziva imedijatna ugradnja implantata, a podrazumeva da se u alveolu izvadjenog zuba ugradi zubni implantat te da se na taj način ubrza proces, jer se ne mora čekati period od 3 do 6 meseci da bi kost nakon vadjenja zuba zarasla, već je potrebno samo 4 do 6 meseci da zaraste implantat sa kosti i dodje do oseointegracije.

Često je potrebno da se u toku ove intervencije doda veštačka kost i izvrši koštana augmentacija.

Koliko traje proces zarastanja implantata?

Da bi implantat zarastao i da bi moglo da se izvrši povezivanje implantata i proteze potrebno je 2 do 3 meseca kada se implantat ugradjuje u zaraslu kost, odnosno 4 do 6 meseci ukoliko se ugradjuje u mestu sveže izvadjenog zuba.

Da li sam bez zuba u toku zarastanja?

U toku perioda zarastanja implantata se koristi proteza koja se izradjuje neposredno nakon ugradnje implantata, a koja služi i kao definitivna u fazi kada implantati zarastu pa se povezuje sa njima preko veznih elemenata.

Šta je bolje, proteza na dva ili na četiri implantata?

Svakako da je sigurnije rešenje izrada proteze na 4 implantata, ova proteza mora da ima jaču vizil konstrukciju.

Jednom postavljena na 4 implantata proteza stoji sigurno bez šanse da ispadne i da žulja, a pruža maksimalni komfor u svakodnevnici. U gornjoj vilici čak je moguće redukovati nepce tako da nema prekrivanja kompletnoh nepca, već samo određenih manjih delova.

Ipak, nekada nije moguće iznaći pozicije analizirajući 3D snimak, za ugradnju 4 implantata, pogotovu u donjoj vilici. Stoga se preporučuje ugradnja dva implantata u donjoj vilici.

Srećna je okolnost da su zubi donje vilice generalno manji te je manji pritisak na implante i ovakvo rešenje nam dozvoljava da se postignu dobri i predvidivi rezultati.

Da li su mini implantati bolje rešenje?

Mini implantati imaju nekoliko mana zbog kojih ih mi izbegavamo u našoj kliničkoj praksi.

Pre svega, velika je mogućnost pucanja takvih implantata, vremenom se troše a kako su jednodelni slabi veza izmedju implantata i proteze, te ni na koji način nije moguće rešiti taj problem bez ugradnje drugog implantata.

Koliko često moram dolaziti na kontrolu?

Poželjno je da se kontrola vrši na 6 meseci, jer skidanjem i stavljanjem proteze mogu blago da se istroše elementi kojima se kopča proteza u implantate i da to dovede do slabljenja efekta pridržavanja.

Ovo ne znači da će proteza ispadati već može doći do blagog klackanja proteze, pogotovu ukoliko se proteza uradi na dva implantata.

Njihova zamena je jednostavna i ne zahteva dugotrajnu posetu. Zamena se vrši na svake dve godine.

Da li imam garanciju na ovakvo rešenje?

Garancija na implantate je 5 godina a garancija na protezu izradjenu na implantatima je 3 godine. Za ostvarivanje garancije potreban je redovan dolazak na kontrolne preglede u periodu od 6 meseci.

Već imam novu protezu, da li mogu da je iskoristim?

Odluku da li ćemo iskoristiti vašu novu protezu ili ne zavisi od stanja proteze te kvaliteta izrade, odnosno da li se ona uklapa prema desnima i zubima iz suprotne vilice. Tako da je odgovor uslovno rečeno DA.