Totalne proteze

OSTALE INTERVENCIJE

Totalne proteze

Izgubili ste sve svoje zube? Imate staru totalnu protezu koja vam spada i žulja vas? Niste zadovoljni sa protezom koja vam je uradjena? Onda je vreme za izradu nove totalne proteze. Totalne proteze vraćaju samopouzdanje i funkciju zuba.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Totalne proteze

KOJE SU VRSTE

Totalne proteze vraćaju osmeh i funkcionalnost zuba

Totalne proteze su izradjene od akrilata i u sebi imaju veštačke akrilatne zube. Rok trajanja totalnih proteza je do 10 godina. U našoj ordinaciji izradjujemo proteze kojima ćete se ponositi. Spoj vrhunskih stomatologa, zubnih tehničara i kvalitetnog materijala činiće zubne proteze neprimetnim i vernim prirodnim zubima.

Standardne totalne zubne proteze

Ovo su najčešće totalne proteze koje izradjujemo, a podrazumevaju klasičan pristup i klasične kvalitetne materijale u izradi totalne proteze. Pokazale su se kao kvalitetne, pouzdane, trajne i pristupačne.

Totalne proteze na implantima

Ova kombinacija podrazumeva postavljanje proteze na implantima što osigurava da proteza u donjoj vilici ne šeta, daje sigurnost u žvakanju hrane kao i u estetici. Takođe, omogućava veću trajnost i postojanost totalne proteze.

Personalizovane totalne proteze

To su vrhunski radovi izradjeni od posebnih estetskih materijala koji dočaravaju sve karakteristike prirodnih zuba i desni. Izradjuju se kod pacijenata koji imaju vrhunska estetska očekivanja od totalne proteze.

totalne proteze garancija kvaliteta

BEZBEDNO I BEZBOLNO

3 godine garancije na totalne proteze

Izrada totalnih proteza protiče u nekoliko faza, a svakoj fazi pristupamo odgovorno, ozbiljno i profesionalno. Stoga za svaku našu protezu dajemo garanciju od 3 godine. Ovo važi samo uz redovne kontrole 2 puta godišnje. Vaš osmeh i sreća su naša najvažnija misija.

CENOVNIK

Totalne proteze cena

Trenutno je aktuelna specijalna ponuda za izradu totalne zubne proteze i ugradnju 2 zubna implanta u donjoj vilici.

Totalna proteza (po vilici)300€
Totalna proteza + 2 zubna implanta (donja vilica)1500€ / 1350€

3 godine garancije

Na totalne proteze dobijate 3 godine garancije uz redovne kontrole 2x godišnje.

Kvalitetni materijali

U izradi totalnih proteza koristimo vrhunske materijle radi što prirodnijeg prikaza osmeha i zuba.

Stručni zubari

Naš tim čine stručni zubni tehničari koji garantuju kvalitet same intervencije i totalne proteze.

Bezbolan proces

Uzimanje otiska i izrada totalne zubne proteze je potpuno bezbedan i bezbolan proces.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon izrade totalne zubne proteze.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

TOTALNE PROTEZE

Slaviša Blagojević

U ordinaciji Dudental sam došao jer mi je spadala totalna proteza pa sam i izbegavao da je nosim. Dr Dušan je predložio da se urade nove uz stručno objašnjenje šta ćemo time dobiti. U roku od nedelju dana sam dobio nove proteze koje su stajale besprekorno. Ništa me ne žulja a čini mi se i da se prirodnije smejem i bolje pričam.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o totalnim protezama

Kako se vrši izrada totalne proteze?

Da bi se izradila totalna proteza, potrebno je proći kroz nekoliko faza. Pre svega uzima se inicijalni otisak, a zatim i drugi funkcionalni otisak koji nam daje informacije o rubovima buduće proteze i ležištu buduće proteze. Nakon toga se izradjuju voštani modeli, te vrši odredjivanje pozicije i boje zuba kao i odredjivanje pozicije zagrižaja. U narednoj fazi vrši se proba postavljenih zuba, a ukoliko je sve u redu u ovoj poseti ide se na završnu izradu proteze.

Koliko puta moram da dođem u ordinaciju?

Da bi se izradila totalna proteza potrebno je doći do 4 puta u stomatološku ordinaciju. To u praksi znači do 7 dana. Ipak u periodu privikavanja na protezu potrebno je doći još 2 do 3 puta jer je proteza veliko strano telo u ustima te treba vremena za navikavanje na nju.

Kako se navići na totalnu protezu?

Da bi se sa lakoćom privikli na totalnu protezu poželjno je konzumirati mekanu hranu a postepeno uvoditi čvršću hranu. Istovremeno je potrebno da i pri najmanjoj bolnoj senzaciji posetite svog stomatologa.

Kako se totalna proteza drži u ustima?

Totalna proteza se drži isključivo vakuumom koji se stvara izmedju površine proteze okrenute ka bezuboj vilici i bezube vilice. U gornjoj vilici je lakše postići ovaj fenomen jer se proteza prostire i duž nepca koje ima veliku površinu. U donjoj vilici je teže postići vakuum jer pored mišića obraza tu su i mišići jezika koji dodatno destabilizuju donju totalnu protezu. Stoga postoje kreme na tržištu koje priljube protezu uz vilicu i na taj način stabilizuju protezu.

Koliko puta moram da dođem do stomatologa?

Kod kućnog beljenja potrebno je doći do tri puta u ordinaciju. Prvi put kada se uzimaju otisci drugi put na predaju folija i treći put je kontrola nakon 7 dana. Kod ordinacijskog beljenja potrebno je doći dva puta.

Da li se može izvesti replika zuba iz mladosti?

Da i to je moguće. Ipak je potrebno da nam donesete sliku gde se jasno i vidljivo vidi oblik, veličina i eventualno boja vaših zuba. Ukoliko nemate takvih slika, nemajte briga, uradićemo protezu tako da budete prepoznatljivi po novom podmladjenom osmehu.

Kako održavati totalnu protezu?

Totalnu protezu ne smete četkati tvrdim četkama. Time se uništava fino ispolirana površina akrilata i omogućava nakupljanje kamenca i propadanje i brže starenje akrilata. Dakle isključivo upotreba posebnih tableta rastvorenih u vodi preko noći i upotreba mekanih četkica za održavanje proteza.

Šta ako me totalna proteza žulja?

Ukoliko imate novu totalnu protezu žuljanje je moguće jer je totalna proteza veliko strano telo u ustima te je potreban period privikavanja. Ukoliko imate staru protezu onda je potrebno izvesti podlaganje proteze te na taj način dobiti stabilniju protezu. Ukoliko ovo ne pomogne treba se opredeliti za izradu nove totalne proteze.

Da li totalna proteza može da spada?

Uglavnom naše donje totalne proteze su se pokazale dobro kod većine pacijenata, ipak donja totalna proteza je jako teška nadoknada za stabilizovati. Pre svega pored mišića obraza tu su i mišići jezika koji se u funkciji pomeraju te tako destabilizuju donju totalnu protezu. Takodje u donjoj vilici dolazi do veće resorpcije odnosno povlačenja vilične kosti te je i površina za stabilizaciju donje totalne proteze manja.

Ovo se može sprečiti ugradnjom zubnih implanata ili mini implanata. Onda nam implanti služe kao elementi na koje će se kačiti donja totalna proteza te ćemo tako dobiti trajan efekat sigurnosti i stabilnosti donje totalne proteze.

Kako fiksirati donju totalnu protezu?

Ugradnjom mini implanata (do 4 mini implanta) dobija se dovoljna jačina za sigurnu i kvalitetnu funkciju donje totalne proteze. Ovim se osigurava stabilnost i funkcionalnost donje totalne proteze.

Ugradnjom zubnih implanata i ugradnjom posebnih veznih elemenata na njima dobija se još kvalitetnija veza a ovo dovodi i do mogućnosti redukcije donje totalne proteze te dobijate sigurno i komforno rešenje za dugi niz godina.