Fiksne proteze

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Fiksne proteze

Ukoliko želite ravne zube i savršen osmeh, fiksne proteze su najbolji i najbrži način da to ostvarite. Fiksne proteze se sastoje od metalnih i keramičkih bravica koje su pričvršćene metalnim lukom pomoću kojih se vrši pomeranje i ispravljanje zuba.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Fiksne proteze

VRSTE FIKSNIH PROTEZA

Fiksne proteze će vam vratiti osmeh i samopuzdanje

Ukoliko ste nezadovoljni estetskim izgledom vašeg osmeha, a pre svega imate nepravilan položaj zuba, koji vam otežava i žvakanje hrane, fiksne proteze su najbolje rešenje za vas. Namenjene su svim osobama koje imaju problema sa zagrižajem i sa estetskim nedostacima, a koje žele da kvalitetno, dugoročno i u razumnom vremenskom roku reše problem.


metalna fiksna proteza

Metalne fiksne proteze

Metalne fiksne proteze su standard kod upotrebe fiksnih proteza. Pouzdane su i trajne, adekvatno prenose informacije na zube i relativno lako se održavaju. Relativni nedostatak je da su lako uočljive.


estetske nevidljive proteze

Estetske (nevidljive) proteze

Estetske (keramičke) – „nevidljive“ proteze su za pacijente sa višim estetskim zahtevima. Izradjene su od materijala koji je slične boje kao i zubi te se teže uočavaju, to je ujedno njihova glavna prednost. Period nošenja je sličan kao kod metalnih proteza.


lingvalna fiksna proteza

Lingvalne fiksne proteze

Nekada je moguće metalne proteze postaviti sa unutrašnje strane zuba (lingvalne proteze). Tada se one maltene ne vide, ali je ipak moguće da terapija traje nešto duže jer je prenošenje sila drugačije a i često se dešava odlepljivanje metalnih bravica zbog žvakanja hrane.

fiksne proteze za ispravljanje zuba

BRZO ISPRAVLJANJE ZUBA

Savršen osmeh za 12 do 18 meseci

Nošenje fiksne proteze je u zavisnosti od težine nepravilnosti zuba. Obično traje od 12 do 18 meseci uz redovne kontrole. Kontrole se vrše u razmaku od 30 do 45 dana, a podrazumevaju korigovanje elemenata fiksne proteze u odnosu na pomeranje položaja zuba.

CENOVNIK

Fiksne proteze cena

U zavisnosti od vrste fiksne proteze biće i različite cene. U suštini sve vrste proteza daju sličan rezultat a estetski su keramičke najlepše. Izbor je na vama.

Fiksne proteze – metalne po vilici650€
Fiksne proteze – keramičke po vilici850€
Fiksne proteze – lingvalne po vilici1000€

Brzo ispravljanje zuba

Terapija traje od 12 do 18 meseci uz redovne kontrole a u zavisnosti od težine nepravilnosti.

Kvalitetne proteze

U radu koristimo kvalitetne proteze, od najfinijih materijala i renomiranih proizvođaća.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje fiksnih proteza izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti estetske stomatologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak postavljanja fiksne proteze je u potpunosti bezbolan i vrlo komforan.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon postavke fiksne proteze.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Fiksne proteze

Suzana Radoš

Nosila sam fiksnu protezu 14 meseci, koja mi je postavljena u ordinaciji  Dudental. Pre nego što mi je postavljena fiksna proteza dobila sam plan rada  i detaljna objašnjenja i očekivanja, što mi je mnogo značilo. Sebe ne mogu prepoznati na slikama pre toga perioda. Presrećna sam i veoma zadovoljna izgledom.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o fiksnim protezama

Kako se vrši postavljanje fiksne proteze?

Pre postavljanja fiksne proteze potrebno je ukloniti sav zubni kamenac, ispolirati zube i eventualno popraviti pokvarene zube.

Samo postavljanje podrazumeva „lepljenje“ bravica na zube pod odredjenim uglom u odnosu na vertikalnu osu zuba. Kada se bravice postave na sve zube tada se već može postaviti inicijalni luk, odnosno „žica“ koja obuhvata sve bravice i prenosi im informaciju o položaju. Ona se fiksira gumicama i tada se smatra da je fiksna proteza postavljena. Postavljanje fiksne proteze traje doo 45 minuta.

Da li je bolno postavljanje fiksne proteze?

Apsolutno ne. Ceo zahvat je sasvim bezbolan te nema potrebe za davanjem lokalne anestezije.

Koja je starosna granica za postavljanje proteza?

Fiksna proteza se može postaviti već sa nicanjem svih stalnih zuba (izuzev umnjaka) što je već oko 12 godine života. Ipak u većini slučajeva ona se postavlja nešto kasnije. Gornja starosna granica praktično ne postoji. Čest je slučaj da se u pripremi za protetska rešenja (zubne krunice) indikuje fiksna proteza kako bi se zubi doveli u povoljan položaj.

Koje sve vrste fiksnih proteza postoje na tržištu?

Najstandardnije vrste fiksnih proteza su metalne proteze, odnosno proteze sa metalnim bravicama. One su se pokazale predvidivo, sigurno i pouzdano. Kada se metalne bravice nešto drugačijih svojstava postave sa unutrašnjih strana zuba onda su to lingvalne proteze.

Naprednije od ovih proteza su daemon proteze kojima nisu potrebne gumice da bi se fiksirao žičani luk i baš zbog ove osobine se nose nešto manje.

Estetski lepše proteze su safirne (keramičke) proteze koje imaju sličnu boju kao prirodni zubi te se stoga teže uočavaju.

Koliko vremenski traje nošenje fiksne proteze?

Period nošenja proteze zavisi od nepravilnosti položaja zuba, nepravilnosti zagrižaja i medjuodnosa zuba. Uobičajeno je da nošenje fiksne proteze traje do 18 meseci.

Kako održavati higijenu fiksne proteze i zuba?

Zbog prisustva elemenata fiksne proteze (bravica, gumica, lukova) lakše dolazi do nakupljanja plaka i hrane na zubima. To dovodi do zapaljenja desni i lakšeg nastanka karijesa. Dakle da se to ne bi desilo važno je implementirati sve tehnike i metode za održavanje oralne higijene.

Na tržištu postoje uredjaji koji mlazem vode ispiraju i mehanički uklanjaju sve ove meke naslage i zapravo čuvaju zube i protezu od lepljenja hrane i plaka. Rado ćemo vas upoznati sa ovim uredjajima. U dnevnoj rutini važna je i pravilna upotreba četkice za zube i tečnosti za ispiranje usta.

Kakve rezultate mogu da očekujem?

Suština terapije fiksnim protezama je da se zubi dovedu u pravilan položaj i medjuodnos. Rezultat svega je da se od situacije gde ste se stideli svog osmeha dovedete u stanje gde ćete moći sa samopouzdanjem da se smejete i da pravilno žvaćete.

Ponosimo se činjenicom da smo pomogli mnogim zadovoljnim pacijentima u vraćanju samopouzdanja i funkcije zuba.

Da li postoji alternativa fiksnim protezama?

Postoji u vidu folija. Neke nepravilnosti se mogu ispraviti tzv invisalign folijama. One se izradjuju kompjuterski i menjaju se na mesec dana. Indikovane su kod pacijenata koji imaju potrebu za ispravljanjem zuba ali iz nekog razloga ne mogu da nose fiksne proteze.