Izbeljivanje zuba

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Izbeljivanje zuba

Sjajni i beli zubi su uvek privlačili pažnju okoline, ipak retkost je da neko tokom godina sačuva prirodnu belinu zuba. Izbeljivanje zuba je neinvazivna metoda za postizanje izvanrednih rezultata. Vaši zubi vrlo brzo postaju svetliji i lepši a vaš osmeh šarmantniji.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

izbeljivanje zuba

KAKO FUNKCIONIŠE

Izbeljivanje zuba doprinosi svetlijim zubima i lepšem osmehu

Na boju zuba utiču pigmetni iz namirnica (čaj, kafa, vino, sokovi), neki lekovi, konzumacija duvana koji vremenom smanjuju prirodnu belinu zuba. Kako se gleđ troši i postaje sve tanja, tamnija boja dolazi do izražaja i zubi postaju sve više osetljivi na hranu i napitke tamne boje. Beljenje zuba na bezbolan i bezbedan način vraća svetlinu zuba i vraća vaše samopouzdanje.


kucno izbeljivanje zuba

Kućno izbeljivanje zuba

Kućno izbeljivanje zuba podrazumeva uzimanje otisaka i izradu posebnih folija koje služe kao nosači gela (aktivne substance karbamid peroksida) a koriste se u toku noći. Ovom metodom se izbeljivanje zuba vrši postepeno. Posle pranja zuba ih pacijent sam postavlja na zube i odlazi na spavanje. Ovakva metoda traje od 7 do 10 dana u zavisnosti od prvobitne boje zuba.


ordinacijsko izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje zuba

Ordinacijsko izbeljivanje zuba je brži postupak, gde se u ordinaciji pod kontrolom stomatologa koriste nešto koncentrovaniji gelovi za izbeljivanje zuba. Gel sa zatim aktivira upotrebom posebne UV lampe koja ne oštećuje zube. Izbeljivanje zuba na ovaj način zube čini svetlijim za nekoliko nijansi. Ovo omogućava da se brže (do dva dana) postigne efekat izbeljenih zuba.

BEZBEDNO I BEZBOLNO

Izbeljivanje zuba ne oštećuje zubnu gleđ

Postupak izbeljivanja zuba je ugodan, potpuno bezbolan i ne šteti zubnoj supstanci. Danas je beljenje zuba vrlo čest postupak kojem podleže sve više muškaraca i žena raznih starosnih dobi. Beljenje zuba se sprovodi isključivo na način propisan od strane stomatologa.

CENOVNIK

Cena za izbeljivanje zuba

U ordinaciji vršimo dve vrste beljenja zuba, kućno i ordinacijsko beljenje zuba.

U toku je specijalna ponuda za ordinacijsko izbeljivanje zuba koja će trajati do 30. novembrq.

Kućno beljenje zuba180€
Ordinacijsko beljenje zuba180€ / 120€

Bezbedna procedura

Beljenje zuba je neinvazivna procedura tokom koje se ne oštećuje zubna gleđ.

Moderna tehnologija

Beljenje zuba radimo uz pomoć modernih sredstava i instrumenata (folija, gelova i lampi).

Stručni zubari

Naš tim čine stručni zubari koji će pravilno izvršiti procenu nijanse zuba i tehnike beljenja zuba.

Bezbolan proces

Sam postupak izbeljivanja zuba je potpuno bezbolan i vrši se bez upotrebe anestezije.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, zavisno od trenutne nijanse zuba.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon postupka izbeljivanja zuba.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

IZBELJIVANJE ZUBA

Filip Novaković

Ordinacija DUDental je stalno mesto u kojoj ja i moja devojka održavamo zdravlje naših zuba i osmeha. Pored svega, redovno vršimo izbeljivanje zuba i efekat je neverovatan, dugotrajno su blistavo beli i često dobijamo komplimente i upite za izgled naših zuba. Veliko hvala ordinaciji DUDental.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o izbeljivanju zuba

Kako se radi izbeljivanje zuba?

Beljenje zuba je estetska procedura. Ipak izvodjenje ovog zahvata podrazumeva da se pre ove intervencije poprave svi pokvareni zubi, ukloni zubni kamenac ukoliko ga ima i ispoliraju zubi. Nadalje beljenje zuba ide u dva pravca a odluka je na vama. Kućno izbeljivanje zuba i ordinacijsko izbeljivanje zuba.

Kućno izbeljivanje podrazumeva da vi preuzmete jedan deo posla, a to je da u periodu od 7 do 14 dana svako veče nakon pranja zuba postavite folije sa gelom za beljenje zuba na svoje zube i tako odete na spavanje. Gel za beljenje zuba ima u sebi aktivnu supstancu karbamid peroskid u koncentraciji od 10% do 16%, i to je koncentracija koja nikako ne može ugroziti vaše zube. Stepen beljenja koji postižemo ovom metodom je 4 do 5 nijansi.

Ordinacijsko beljenje je isključivo pod kontrolom stomatologa. Podrazumeva da se izoluju zubi od ostatka usta posebnim sredstvima. Tek kada se ovo obavi, pristupa se nanošenju gela za izbeljivanje zuba (koncentracija do 40% karbamid peroksida). Ovakva vrsta beljenja se obavlja najčešće u dva dana i to svakog dana se gel menja na 15 do 20 minuta tri puta. Cela procedura traje do sat vremena dnevno. Efekat beljenje koji postižemo je 5 do 6 nijansi.

Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Apsolutno nije. Pigmenti koji se nalaze u zubnoj gledji su organizovni u lance. Gel za beljenje zuba zapravo utiče na otvaranje tih lanaca pigmenata i na taj način oni gube svojstva da prebojavaju zub. Dakle ništa se ne uklanja iz samog zuba niti se istanjuje gledj. Ono što je moguće jeste da nakon beljenja zuba zubi budu malo reaktivni na toplo hladno. To je prolazni efekat koji nema nikakvog značaja po zdravlje zuba.

Da li je izbeljivanje zuba bolno?

Samo beljenje zuba nije bolna procedura. Ipak nakon beljenja dva do tri dana zubi mogu da budu reaktivni na toplo, hladno i slatko a to je posledica reverzibilne promene osmotskog pritiska i nema nikakvog trajnog efekta na vitalnost zuba.

Da li sam kandidat za izbeljivanje zuba?

Ukoliko vaši prednji zubi nemaju velike plombe ili nemate zubne navlake na prednjim zubima onda svakako jeste kandidat za beljenje zuba. U slučaju da imate ovakve nadoknade na prednjim zubima rado ćemo vam ponuditi alternativu beljenju u vidu bezmetalnih i metalokeramičkih kruna.

Koliko puta moram da dođem do stomatologa?

Kod kućnog beljenja potrebno je doći do tri puta u ordinaciju. Prvi put kada se uzimaju otisci drugi put na predaju folija i treći put je kontrola nakon 7 dana. Kod ordinacijskog beljenja potrebno je doći dva puta.

Kakve rezultate mogu da očekujem?

Beljenjem zuba se postižu rezultati beljenja od 4 do 6 nijansi, a to zavisi od kvaliteta gledji. Nakon 6 meseci do godinu dana moguće je vraćanje 1 nijanse. To zavisi i od vaših životnih navika (pušenje, konzumacija kafe i čajeva i još nekih namirnica).