Sta su keramicke fasete viniri

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Keramičke fasete - viniri

Keramičke fasete - viniri su tanke ljuskice izrađene od keramike, koje se trajno postavljaju na površinu zuba i momentalno menjaju vaš osmeh. Savršeno estetski oponašaju prirodne zube, a svaki vaš osmeh izgledaće kao da ste zvezda iz Hollywood-a.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Sta su keramicke fasete viniri

KOJE SU PREDNOSTI

Keramičke fasete – viniri kreiraju osmeh kao iz Hollywood-a

Keramički fasete – viniri trajno nabolje transformišu vaš osmeh i vraćaju samopouzdanje. Keramički fasete – viniri su trajno protetsko rešenje estetskih nepravilnosti zuba. Koriste se kod neodgovarajuće boje zuba, nepravilnog oblika i položaja zuba, kod postojanja razmaka između zuba, ili kada postoje tragovi trošenja zuba i pucanja gleđi.


keramicke fasete viniri imitiraju prirodan osmeh

Prirodan i lep osmeh

Keramičke fasete – viniri savršeno estetski oponašaju prirodne zube zahvaljujući porculanu koji imitira caklinu zuba i zbog čega ljuskica izgleda i ima isti sjaj poput prirodnog zuba. Pomoću keramičkih faseta – vinira vrši se ispravljanje oblika zuba i linije osmeha.


Keramicke fasete viniri traju vise od 15 godina

Traju do 15 godina

Fasete su od takvog materijala koji ne poprima pigmente iz hrane i pića, koji je otporan na lom i na sva funkcionalna opterećenja. Potrebno ih je menjati na oko 15 godina zbog zuba nosača. Zubi na kojima se fasete postavljaju sami po sebi nisu postojani već ipak podložni uticaju vremena.


stomatoloska ordinacija dudental

Minimalno brušenje zuba

Od svih protetskih nadoknada zahtevaju najmanje brušenja, ili nekada i ne zahtevaju brušenje (non prep viniri) zuba nosača. Usled minimalnog brušenja maksimalno se čuva zubna substanca, čime produžavaju vek prirodnog zuba, a ujedno i vaš savršen osmeh.

keramicke fasete viniri hollywood smile

GARANCIJA KVALITETA

5 godina garancije na keramičke fasete

Uz pomoć stručnih zubara, kvalitetnih materijala i moderne tehnologije u stanju smo da pružimo vrhunski kvalitet radova. U skladu sa tim, verujemo u naše sposobnosti i dajemo vam 5 godina garancije na keramičke fasete. Uz pravilno održavanje vek faseta je mnogo duži.

CENOVNIK

Cena za keramičke fasete

270€

5 godina garancije

Na keramičke fasete – vinire dobijate 5 godina garancije. Uz pravilno održavanje vek vinira je mnogo duži.

Kvalitetne fasete

U radu koristimo kvalitetne keramičke fasete, od najfinijih materijala izrađene pomoću CAD CAM tehnologije.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje keramičkih faseta izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti estetske stomatologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak ugradnje keramičke fasete je u potpunosti bezbolan i vrlo komforan.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon ugradnje keramičkih faseta.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Keramičke fasete – viniri

Andreino iskustvo

U ordinaciji Dudental sam dobila najbolje rešenje. U vrlo kratkom roku keramičke fasete na gornjim prednjim zubima omogućile su mi savršen osmeh. Velika stručnost i posvećenost dr Dušana Ćirkovića učinili su da posete stomatologu budu uživanje a ne stres. Prezadovoljna sam novim osmehom.



Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o keramičkim fasetama

Kako se vrši ugradnja keramičkih faseta?

Pre nego i da se krene u brušenje zuba uzimaju se otisci od kojih se u tehnici prave voštani modeli budućeg izgleda zuba(wax up). Ovako napravljeni voštani zubi nose informaciju o dužini, obliku i veličini zuba, a takođe daju i informaciju za izradu maske preko zuba pacijenta (mock up-a) . Ova maska ima pored veičine, oblika i dužine zuba i sličnu boju kao zubi, a u dogovoru sa pacijentom odlučujemo o detaljima. Kada pacijent pristane na karakteristike mock up-a, onda krećemo u pripremu zuba. Buduće keramičke fasete će imati slična dimenzionalna svojstva kao mock up.

Ugradnja keramičkih faseta podrazumeva da se zub minimalno izbrusi a često to i nije potrebno (non prep viniri). Nakon ove faze pristupa se uzimanju definitivnih otisaka, a u tehnici se vrši izrada keramičkih faseta – vinira.

Kada tehnika završi izradu faseta što obično traje dva do tri dana, pristupamo njihovoj probi i ukoliko je sve u redu pristupa se njihovom postavljanju na zub. Vrste materijala kojima se fasete vezuju za zub prave toliko jaku vezu da keramička faseta i ostatak zuba čine jednu neraskidivu celinu. Time se završava proces ugradnje keramičkih faseta – vinira.

Da li je bolna ugradnja keramičkih faseta?

Nije, vaši zubi se često i ne bruse, a čak i kada ima brušenja ono je minimalno, te stoga bezbolno. Ipak rutinski dajemo anesteziju kako ne bi bilo mogućih senzacija a i da bi i vama i nama bilo maksimalno komforno.

Da li se keramičke fasete – viniri lako lome?

Apsolutno ne, jednom kada se postave na zub, keramičke fasete – viniri čine kompaktnu celinu sa ostatkom zuba. Mogućnost loma je minimalna i jednaka je mogućnosti odlamanja vašeg prirodnog zuba.

Da li keramičke fasete – viniri menjaju boju vremenom?

Apsolutno ne, keramičke fasete – viniri su izrađene od porculana koji je trajan materijal kako po fizičkim tako i po hemijskim svojstvima. Stoga svi pigmenti koji se nalaze u namirnicama ne mogu uticati na promenu boje.

Da li se tokom ugradnje oštećuje zub?

Prilikom pripreme zuba za keramičke fasete – vinire potrebno je minimalno izbrusiti zub. To brušenje je toliko minimalno da ni na koji način ne utiče na dugovečnost zuba te možemo reće da je odgovor na ovo pitanje relativno ne.

Nekada se mogu uraditi non prep viniri kod kojih nema brušenja zuba, te je odgovor na ovo pitanje apsolutno ne.

Zašto je dobro ugraditi keramičke fasete – vinire?

Keramičke fasete zbog svojih izvanrednih optičkih svojstava impresioniraju vašu okolinu. Bićete prepoznatljivi po savršenom osmehu i vaše samopouzdanje će biti veće. Sjajno je što se njihovom izradom maksimalno čuvaju vaši zubi, a istovremeno postiže maksimalni estetski učinak.

Od kog su materijala sačinjene fasete?

Keramičke fasete – viniri se izrađuju od posebnih vrsta porculana koji prelama svetlost slično prirodnim zubima a mehanički je jednako jak kao i prirodni zubi. Te keramičke ljuspice su debljine od 0,3 do 0,5 mm što je dovoljna debljina za mehanička i estetska svojstva.

Kako produžiti vek trajanja faseta?

Keramičke fasete – viniri se održavaju kao i prirodni zubi. Dakle, potrebno je redovno sprovoditi oralnu higijenu. Postoje i pomoćna sredstva kako bi se bolje sprovodila oralna higijena i rado ćemo vas upoznati sa time ukoliko budete zainteresovani.

Da li postoji alternativa keramičkim fasetama?

Kao alternativa keramičkim fasetama izrađuju se kompozitne fasete. Ipak kompozitne fasete se izrađuju od materijala koji je istovetan kao i materijal od koga se prave bele plombe.

Ovaj materijal nije jednako postojan kao porculan od koga se prave keramičke fasete a isto tako zahteva da bude u debljem sloju, što vodi da kompozitne fasete budu „debele“, odnosno potrebno je više izbrusiti zub da bi se one postavile a estetski rezultat je vrlo upitan. Stoga kompozitne fasete ne preporučujemo pacijentima kada postoji indikacija za izradu keramičkih faseta.

Takođe je moguća alternativa izrada zubnih navlaka. Ipak navlake se preporučuju kod rešavanja nekih drugih problema, a ukoliko postoji indikacija za keramičke fasete nisu terapija izbora.