All on 4 zubni implanti

INTERVENCIJE

All on 4 zubni implanti

All on 4 je rešenje za sve one situacije kada je došlo ili će ubrzo doći do gubitka svih zuba u vilici. Tada se ugradnjom četiri implantata u viličnu kost kreira osnova za postavljanje zubnog mosta i na taj način vraća puna funkcija i estetika vašeg osmeha.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

All on 4 zubni implanti

KOME JE NAMENJENO

All on 4 rešenje vraća funkciju i estetiku vašeg osmeha

All on 4 zubni implanti su namenjeni svima koji već imaju totalne proteze ili će uskoro ostati bez zuba a žele da ponovo osećaju sigurnost prilikom žvakanja i da estetski budu zadovoljni svojim osmehom. Uz upotrebu sistema ALL on 4 se postiže da zaboravite na žuljanja, ispadanja proteza, i neprijatnosti prilikom žvakanja.


All on 4 gornja vilica

Bezubost gornje vilice

Gubitkom zuba dolazi do povlačanja kosti koja je okruživala zube, čime se i okolne strukture poput poda nosne duplje i poda gornjoviličnog sinusa “približavaju” unutrašnjosti usta. U takvim slučajevima jedno od kvalitetnih rešenja je ugradnja implantata po sistemu All on 4 gde se prednji implantati ugradjuju ravno a bočni implantati pod uglom, kako bi se izbeglo povređivanje okolnih struktura.

Ugradnja implantata pod uglom omogućuje ugradnju nešto dužih implantata i samim tim dodatnu stabilnost budućeg rada. Ugao tih implantata se ispravlja uz upotrebu multiunit abatmenata koji se postavljaju na implantate, a definitivni rad se “šrafi” u multiunit abatmente i na taj način se rešava bezubost gornje vilice.


All on 4 donja vilica

Bezubost donje vilice

Gubitkom zuba u donjoj vilici se i kost povlači i dovodi u neposrednu blizinu unutrašnjosti usta sadržaj donjoviličnog kanala (u kome su sadržani krvni sudovi i živac) kao i njegov završni deo bradni kanal (u kome su isto smešteni krvni sudovi i živac).

Ukoliko bi se u toku ugradnje implantata povredio sadržaj ovih kanala došlo bi do privremenog ili trajnog gubitka senzibiliteta donje usne što je izuzetno neprijatno. Upravo zbog ovoga je ugradnja 4 implantata po sistemu All on 4 indikovana kod pacijenata sa tako formiranom donjom vilicom.

Prednja dva implantata se ugradjuju ravno a bočni implantati se ugradjuju pod uglom što omogućuje ugradnju dužih implantata a i dovodi poziciju implantata u odgovarajući položaj za izradu privremenog i definitivnog rada. Kao i u gornjoj vilici i u donjoj se koriste multiunit implantati što omogućuje izradu kvalitetnog završnog rada.

all on 4 garancija kvaliteta

GARANCIJA KVALITETA

Garancija na implante, mostove i krunice

Na ugrađeni implant, krunice i mostove na njima 5 godina garancije. To u praksi znači da ukoliko se bilo šta dogodi sa implantom i dođe do gubitka implanta, za šta je verovatnoća 1,83%, ugradnju novog implanta ne plaćate. Jedini uslov za garanciju je da se vrši kontrola dva puta godišnje, na svakih 6 meseci.

CENOVNIK

All on 4 zubni implanti cena

Ukupna cena za ALL on 4 sistem zavisi od tipa završnog rada a odvojena je u dve faze, gde faza 1 podrazumeva cenu za ugradnju implantata i izradu privremenog rešenja.

Faza 2 podrazumeva izradu definitivnog protetskog rešenja koje se vrši 3 meseca nakon ugradnje implantata u donjoj vilici, odnosno 4 meseca nakon ugradnje implantata u gornjoj vilici.

Faza 1 (ugradnja implantata + privremeni zubi)1.600€
Faza 2 (izrada finalnog protetskog rešenja)od 1.900€

Garancija na radove

Na ugrađeni implant, kao i na krunice i mostove dobijate 5 godina garancije uz redovne kontrole na 6 meseci.

Kvalitetni implanti

U radu koristimo kvalitetne zubne implante, stope uspeha preko 98%, i instrumente visokog kvaliteta.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje zubnog implanta izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti implantologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak ugradnje implanta je apsolutno bezbolan i često komforniiji nego rutinska popravka zuba.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon ugradnje zubnih implanta.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

ALL ON 4 ZUBNI IMPLANTI

Suzana Jevremović Vilotić

Vrhunska usluga. Bekrajno sam zahvalna, za mene su implanti pravo otkriće. Na mestu gde je godinama  zapadala hrana sada se nalazi implant sa krunicom koja se ne razliikuje od ostalih zuba. Osećaj je kao da sam rodjena sa time. Moj savet je da posetite ordinaciju Dudental ako imate dileme i razmišljate o zubnim implantima, nećete se pokajati. Cena je više nego korektna za doživotno rešenje uz koje dobijete i vrhunski kvalitet.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o All on 4 zubnim implantima

Da li sam kandidat za All on 4 sistem?

U mnogome zavisi od vašeg zdravstvenog stanja, to jest najvažniji aspekt je da li uzimate neku vrstu antikoagulantne ili antiagregacione terapije.

Takodje drugi aspekt je da li ste na nekoj vrsti antiresorptivne terapije koja utiče na metabolizam kostiju.

Važan aspekt je i da li postoji dovoljno raspoložive kosti za ugradnju implantata. Ovo se verifikuje analizom CbCt (3D) snimka.

Kako se vrši ugradnja All on 4 sistema?

Po davanju lokalne anestezije vrši se odizanje desni radi pristupa viličnoj kosti a nakon toga se vrši priprema ležišta implantata u kosti i sama ugradnja implantata.

Po ugradnji implantata vrši se postavka tzv. Multiunit abatmenata koji služe kao elementi za fiksiranje protetskog rada.

Na nivou multiunit abatmenata se uzima i otisak u istom aktu, radi izrade privremenog protetskog rada koji se nosi 3 do 4 meseca, a nakon tog perioda se izradjuje definitivni protetski rad (most).

Da li boli ugradnja implantata po sistemu All on 4?

Pošto se izvodi u lokalnoj anesteziji bol nije prisutan. A ukoliko se desi u toku ugradnje implantata lako se rešava dodavanjem anestetika u osetljivoj zoni.

Da li se dobijaju privremeni zubi?

Odmah nakon ugradnje implantata i multiunit abatmenata vrši se uzimanje otiska za izradu privremenog protetskog rada odnosno privremenih zuba. Period koji je potreban da se ovo izradi je obično 24 do 48h. Nakon toga se vrši predaja rada, a obično se dobiju i uputstva koja se odnose na vrstu ishrane koja se može konzumirati, kao i način održavanja i nege takvih zuba.

Bojim se bušenja kosti i da li će se implantati primiti?

U nekim slučajevima pacijenti zaista doživljavaju strah od pripreme ležišta za ugradnju implantata. Njihova iskustva kada prevaziđu strah i odluče se da ugrade implantate zapravo pokazuju da je strah bio preteran i nesvrsishodan. U postoperativnom toku nema bolova ili su oni izuzetno slabi i odnose se na zatezanje rane i nelagodu uzrokovanu šavovima.

Kako je kost živo tkivo, ona se obnovljiva i iznova se remodelira. Upravo taj potencijal se i koristi kako bi implantati srasli sa kosti i bili jedinstvena funkcionalna celina koja može da primi opterećenje žvakanja. Nekada, izuzetno retko u manje od 1,0 % slučajeva se dešava da se oko ugrađenog implantata ne stvori koštano već fibrozno tkivo i tada dolazi do odbacivanja implantata.

To se manifestuje blagim bolom u regiji zahvaćenog implantata te se tada taj implantat uklanja i ukoliko je moguće u istom aktu vrši ugradnja drugog implantata u tu regiju.

Kada se rade trajni zubi kod ovog sistema?

Kod All on 4 sistema se definitivni zubi izradjuju nakon 3 do 4 meseca. Tada je moguće izraditi definitive zube od metalkeramike, bezmetalne keramike ojačanje prečkom, kao i od kompozitnih materijala.

Kakva je trajnost ovakvog rada?

Mnogo zavisi od tipa zagrižaja, godina starosti pacijenta, tipa implantatnog sistema. U svakom slučaju ovako izradjen rad ima minimum trajnosti od 10 godina.

Da li se oštećuje kost prilikom ugradnje implantata?

Da bi se implantat ugradio potrebno je preparisati ležište. Ovim se uslovno rečeno narušava kontinuitet kosti, ipak sa ciljem da se usadi implantat koji će nositi pritisak žvakanja.

Tako da uslovno rečeno oštećenje kosti dovodi do popravljanja kvaliteta života.

Kako da se oporavim od ove intervencije?

Moguća je pojava otoka, kao i nastanak hematoma (podliva) koji se u periodu od par dana povlači. Svakako u tom periodu ste pokriveni antibiotikom, kao i dodatnim lekovima koji smanjuju mogućnost nastanka otoka.

Koja je alternativa ako All on 4 nije moguć kod mene?

Kod totalne bezubosti jedina alternativa je izrada totalne proteze sa svim njenim manama i vrlinama.

Kada govorimo o manama to su da je moguće žuljanje, spadanje, remećenje čula ukusa kao i mogućim pucanjima i oštećenjima proteze. Vrline su što su relativno jeftine, brzo se izradjuju i kod osoba koje ne mogu zbog zdravstvenih razloga da ugrade implantate jedino rešenje.