Sta su metalokeramicke krunice

ESTETSKA STOMATOLOGIJA

Metalokeramičke krunice

Metalokeramičke krunice su protetske nadoknade kod kojih je keramika vezana za metalnu osnovu, imitiraju veličinu, oblik i boju prirodnog zuba, fiksiraju se na prirodne zube koji su oštećeni, oslabljeni i estetski nezadovoljavajući, ili na zubne implante.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Sta su metalokeramicke krunice

KOJE SU PREDNOSTI

Metalokeramičke krunice su najpovoljnije rešenje prilikom gubitka zuba

Ugradnja metalokeramičkih krunica se izvodi u svim situacijama kada je došlo do slabljenja zuba, odlamanja zuba ili kada je iz bilo kog drugog razloga potrebno ojačati zub. Zbog svoje prihvatljive cene ali i dobrih osobina poput čvrstoće, trajnosti i prihvatljive estetike i danas se izrađuju, posebno na zadnjim zubima.


od kog su materijala metalokeramicke krunice

Metalna osnova

Metalokeramičke krunice su protetske nadoknade kod kojih je keramika vezana za metalnu osnovu, što im daje odličnu čvrstoću i izdržljivost. Metalna osnova može biti urađena od zlata, legure kobalt – hroma ili titanijuma.


metalokeramicke krunice imitiraju prirodne zube

Prirodan izgled zuba

Na metalnu osnovu nanosi se sloj keramike, tako da se metal u ustima ne može videti. Na taj način dobija se čvrstina i izdržljivost, a sa druge strane se zahvaljujući keramici na površini dobija prirodan izgled zuba.


Dugoročno rešenje

Metalokermičke krunice su trajne nadoknade, uz dobru oralnu higijenu i pažnju, predstavljaju kvalitetno rešenje za dugi niz godina. U našoj ordinaciji dajemo 5 godina garancije na metalokeramičke krunice.

Metalokeramicke krunice

GARANCIJA KVALITETA

5 godina garancije na metalokermičke krunice

Uz pomoć stručnih zubara, kvalitetnih materijala i moderne tehnologije u stanju smo da pružimo vrhunski kvalitet radova. U skladu sa tim, verujemo u naše sposobnosti i dajemo vam 5 godina garancije na metalokeramičke krunice uz redovne kontrole na svakih 12 meseci.

CENOVNIK

Cena za metalokeramičke krunice

100€

5 godina garancije

Na metalokerimčke krunice dobijate 5 godina garancije, uz redovne kontrole na svakih 12 meseci.

Kvalitetni materijali

Za izradu krunica koristimo kvalitetne metale (zlato, titanijum, legura kobalt – hrom) i keramiku za vernu repliku zuba.

Stručni zubari

Intervenciju ugradnje metalokeramičkih krunica izvode sertifikovani stručnjaci iz oblasti estetske stomatologije.

Bezbolna metoda

Sam postupak ugradnje metalokeramičkih krunica je u potpunosti bezbolan i vrlo komforan.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon ugradnje metalokeramičkih krunica.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Metalokeramičke krunice

Aleksandar Drinić

Pre 6  meseci mi je napravljen metalokeramički most, prezadovoljan sam jer mogu da žvaćem svu čvrstu hranu, osećaj je neverovatan, preporučio bih svakome da ne čeka predugo kao ja. Svaka čast dr Dušanu na detaljnom objašnjenju svake faze rada.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o metalokerimčkim krunicama

Kako se vrši ugradnja metalokeramičkih krunica?

Da bi se postavila metalokeramičkakrunica neophodno je izbrusiti zub. Ovaj zahvat je apsolutno bezbolan jer se rutinski daje lokalna anestezija.Po brušenju zuba uzima se otisak za izradu metalokeramičke krunice, a neposredno posle realizacije otiska izrađuje se privremena krunica tako da pacijent isti dan ima zub. Privremena krunica ima ulogu da čuva izbrušeni zub od spoljnih uticaja.

U sledećoj poseti se vrši proba metalne osnove metalokeramičke krunice tzv proba „metala“ i odredjuje boja zuba. Ako je sve u redu, rad se šalje u tehniku na dalje faze. Zubna tehnika nam u sledećoj fazi isporučuje gotov rad kada je i keramika postavljena preko metalne osnove. Ukoliko je naleganje rada adekvatno može se pristupiti cementiranju metalokeramičke krunice.

Ceo postupak može da traje od 5 do 7 dana, a može biti produžen u slučaju da je potrebno lečenje i nadogradnja zuba i lečenje desni u preprotetskoj pripremi.

Da li je bolna ugradnja metalokeramičkih krunica?

Apsolutno je bezbolna intervencija. Rutinski se daje lokalna anestezija te se na taj način sprečavaju bolne senzacije.

Koliko mogu da traju metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krunice su trajne nadoknade, a samo trajanje zavisi od mnogo faktora , kao što su zdravstveno stanje osobe, kvalitet materijala, preciznosti stomatologa i zubnog tehničara, od navika održavanja oralne higijene, ali i redovnih kontrola na kojima se na vreme mogu uočiti i prevenirati problemi.

Kako bi što duže trajale, metalokeramičke krunice, posebno treba voditi računa o oralnoj higijeni i podići je na viši nivo. Mi smo vrlo radosni da svakom pacijentu objasnimo kako da unapredi oralnu higijenu, a u određenim slučajevima vršimo obuku u rukovanju određenim aparatima i uređajima koji olakšavaju održavanje oralne higijene.

U ordinaciji DUDental dajemo 5 godina garancije na metalokeramičke krunice uz redovne kontrole na svakih 12 meseci.

Da li metalokeramičke krunice menjaju boju?

Apsolutno ne. Keramika kojom je prsvučena metalna osnova je hemijski i fizički inertna te pigmenti iz namirnica ne mogu da promene boju metalokeramičkih krunica.

Da li se tokom ugradnje oštećuje zub?

Da bi se ugradila metalokeramička krunica potrebno je izbrusiti zub. Ukoliko je zub već oslabljen onda ga metalokeramička krunica osnažuje i čini ga jačim. Time se značajno produžava vek zuba.

Zašto je dobro ugraditi metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krune ojačavaju oslabljene zube, postiže se estetsko poboljšanje a funkcijski preuzimaju sva opterećenja i sa lakoćom ih trpe.

Od kog su materijala metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krunice su protetske nadoknade kod kojih je keramika vezana za metalnu osnovu (zlato, legura kobalt-nikla ili titanijum). Zbog svoje prihvatljive cene ali i dobrih osobina poput ćvrstoće, trajnosti i prihvatljive estetike i danas se izrađuju, posebno u bočnoj regiji usta odnosno na zadnjim zubima

Kada se koriste metalokeramičke krunice?

Metalokeramičke krunice se preporučuju kada postoji veliko oštećenje prirodne krunice zuba: lom krunice zuba, veliko oštećenje zuba tako da se ne može postaviti plomba, oštećenje zuba zbog škrgutanja (bruksizma) zuba, zubi koji su lečeni, često trebaju krunicu da bi se ojačali, zubi koji su usled traume promenili boju.

Vrlo je važno da se metalokeramička krunica izradi na vreme jer u protivnom dolazi do daljeg slabljenja prirodne krunice te daljnjeg truljenja korena što vodi nepovratnom gubitku tog zuba. U našoj ordinaciji naši doktori će vam predložiti najbolje moguće rešenje a u vezi zubnih krunica i zubnih mostova.

Koja je alternativa metalokeramičkim krunicama?

Bezmetalne krune su broj jedan kod nadoknade prednjih zuba, a najviše zbog estetskih razloga. Manje se bruše zubi a i nema metalnog ruba na desnima kao posledica oslobadjanja metalnih pigmenata.

I metalokeramičke krunice i bezmetalne krunice funkcijski zadovoljavaju i mogu da trpe sile žvakanja i sva ostala funkcijski zahtevna opterećenja, te Vam omogućavaju da normalno žvaćete i odgrizate hranu.

Bezmetalne krunice su nadoknade novijeg datuma i sve više zauzimaju prostora u estetskim rehabilitacijama zuba. Njima se postiže vrhunska estetika kao i maksimalna približnost prirodnim zubima. Kada se rade veliki radovi koji podrazumevaju izradu krunica i na prednjim i na zadnjim zubima, najčešće preporučujemo izradu bezmetalnih krunica na prednjim zubima a metalokeramičkih krunica na zadnjim zubima.