Zubi u trudnoci

OSTALE INTERVENCIJE

Zubi u trudnoći

Ukoliko imate nedoumica zašto vam krvare desni ili imate jake i konstantne bolove pa niste sigurni da li smete kod stomatologa? Mi imamo odgovore na ova pitanja i rado ćemo vam pomoći da se rešite neprijatnosti vezanih za vaše zube u trudnoći.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Zubi u trudnoci

KOJE SU VRSTE

Zdravi zubi su preduslov za zdravu bebu i bezbrižnu trudnoću

Trudnoća se sa razlogom naziva drugim stanjem. Status hormona se menja te i odnos minerala u organizumu. Ovo sve dovodi do različitog stepena reakcija na različite stimuluse. Ipak sa dobrom oralnom higijenom i savetima koje ćemo vam dati u našoj ordinaciji možete bezbrižno provesti ovaj slatki period.

Upala desni u trudnoći

Ovo se dešava kao posledica reakcije organizma na zubni plak. U normalnim okolnostima ne dešava se tako burna reakcija, a u trudnoći pak dolazi do izrazitog krvarenja, otoka desni i bolova. Ovo rešavamo standardnim pristupom u rešavanju upaljenih desni s tom razlikom da ordiniramo i posebne tečnosti za ispiranje usta.

Bol poreklom od zuba

Zubi u trudnoći se mogu rutinski popravljati i lečiti a u nekim situacijama i vaditi. Pristup je standardan i podrazumeva beskompromisno uklanjanje svih karijesnih masa odnosno lečenje zuba ili vadjenje zuba. Svi zahvati se sprovode u lokalnoj anesteziji te nema razloga za bojazan od bola i da će to uticati na plod.

lecenje zuba u trudnoci

SIGURAN ZAHVAT

Bezbolno za vas, bezbedno za plod

Svi zahvati se sprovode u lokalnoj anesteziji te nema razloga za bojazan od bola i da će to uticati na plod. Maksimalno bezbedno i sigurno ćemo izvršiti sve potrebne intervencije i rešiti vas tegoba. Naš tim čine iskusni i stručni stomatolozi koji će se potruditi da vaša poseta ordinaciji bude prijatno, lepo i bezbolno iskustvo.

CENOVNIK

Intervencije zubi u trudnoći cena

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected. There are many variations of passages of Lorem Ipsum. There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected. There are many variations of passages of Lorem Ipsum.

Garancija kvaliteta

Stomatološka ordinacija DUDental daje garanciju na sve vrste intervencija i tretmana koje pruža.

Moderna tehnologija

Opremu i materijale stomatološke ordinacije čine najmodernija sredstva u oblasti stomatologije.

Stručni zubari

Naš tim čine školovani stručnjavi i saradnici s dugogodišnjim iskustvom na području stomatologije.

Bezbolna metoda

Stomatološke intervencije obavljamo maksimalno komforno i uz upotrebu lokalne anestezije.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon obavljanja intervencija.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

ZUBNI IMPLANT

Mina Golubović

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o zubima u trudnoći

Da li smem da snimam zube u trudnoći?

Apsolutno je ovo nepoželjno. Pored svih zaštitnih sredstava koja se koriste kod snimanja zuba, ovo se ne predlaže trudnicama jer je plod još uvek u fazi formiranja te svaki poremećaj u razvoju može dovesti do ozbiljnih i nesagledivih posledica.

Zašto se zubi kvare u toku / posle trudnoće?

Zubi se kvare nevezano za trudnoću. Ukoliko redovno koristite zubni konac, interdentalne četkice ili vodeni konac do razvoja karijesa neće doći. Činjenica je da dosta dama primećuje da su im zubi tokom/posle trudnoće propali. Ovo je donekle tačno. Metabolizam kalcijuma se menja te to može uticati na status zuba. Takodje dijabetes u trudnoći može dovesti do nastanka karijesa i problema sa desnima.

Šta da radim ukoliko mi nabujaju desni?

Ovo je najčešća tegoba koju imaju trudnice. Ne paničite. Probajte da pojačate oralnu higijenu (češće pranje zuba, upotreba interdentalnih četkica ili vodenog konca), a ako to ne uspe i desni se ne umire, pozovite nas. Rado ćemo rešiti vaše tegobe i učiniti da ponovo imate zdrave desni.

Da li smem da primim lokalnu anesteziju u trudnoći?

Naravno. Lokalni anestetik neće loše uticati na plod, ipak preporuka je da se lokalna anestezija daje nakon prvog trimestra, a ukoliko postoji potreba u prvom trimestru trudnoće samo u slučaju jakih i intezivnih bolova.

Šta ne smem da koristim od lekova u trudnoći?

Tetraciklini – (jedna od grupa antibiotika) mogu da vašem detetu naprave prebojene i nedovoljno razvijene zube. Takodje povećana koncentracija fluorida može da da prebojenost zuba. Neki lekovi za lečenje depresija takodje mogu da naprave probleme sa desnima.

Da li smem da radim zubne krunice u trudnoći?

Apsolutno da. Ipak ukoliko vam je teška trudnoća i ne možete da sedite dugo u stomatološkoj stolici preporuka je da se izrada zubnih navlaka ostavi za period nakon trudnoće.