Vadjenje umnjaka

ORALNA HIRURGIJA

Vadjenje umnjaka

Ukoliko ste primetili da su vam se zubi odjednom pomerili ili imate jaku bol kao kada zub izniče u regiji umnjaka, tada sa sigurnošću problem potiče od umnjaka. Vadjenje umnjaka eleminiše sve neželjene efekte koje mogu da izazovu.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Vadjenje umnjaka

KAKO SE IZVODI

Vadjenje umnjaka vršimo brzo, bezbolno i bez komplikacija

Umnjak je zub koji niče poslednji u obe vilice (između 18 i 21 godine života), te zbog toga često i nema dovoljno prostora da se smesti u pravilan položaj. To u praksi znači da ili počinje da gura susedne zube i ugrožava ih, ili se postavi tako da nikada i ne iznikne ili pak tako da dođe do upale mekog tkiva u njegovoj okolini. Sve ovo čini da nastanu jaki i nesnošljivi bolovi. Vadjenje umnjaka rešava ove probleme.

Rutinsko vadjenje umnjaka

Ukoliko je umnjak iznikao u potpunosti i vidljiv je u ustima, pristupa se rutinskom vadjenju umnjaka, koje se ne razlikuje od rutinskog vadjenja zuba. Dakle daje se anestezija i nakon par minuta pristupa vadjenju zuba. To sve traje do 10 minuta.

Hirurško vadjenje umnjaka

Ukoliko je umnjak delimično iznikao i delimično se vidi u ustima ili se ne vidi, pristupa se hirurškom vadjenju umnjaka. Tada je potrebno odići meko tkivo, pristupiti zubu i osloboditi ga, da bi se onda pristupilo vadjenju, i nakon vadjenja šivanju rane. U zavisnosti od položaja zuba traje od 20 do 45 minuta.

bezbolno vadjenje umnjaka

BEZBOLAN ZAHVAT

Bez straha i bolova

Kao iskusni stomatolozi, svesni smo da kod velikog broja pacijenata vadjenje umnjaka izaziva strah. To ne treba da bude slučaj. Vadjenje umnjaka se izvodi u lokalnoj anesteziji, tako da ne morate da brinete o bolu. Naši stručni stomatolozi poseduju veliko iskustvo u procesu vadjenja umnjaka, s’ toga garantujemo da će svaki umnjak biti izvadjen stručno, nežno i bezbolno.

CENOVNIK

Cena za vadjenje umnjaka

120€

Siguran zahvat

Uz stručne, iskusne zubare i upotrebu modernih stomatoloških instrumenata garantujemo uspešnost zahvata.

Brzo i bez komplikacija

Vadjenje umnjaka najčešće traje od 20 do 45 minuta i ne postoje komplikacije nakon izvedene intervencije.

Stručni zubari

Zahvat vadjenja umnjaka obavlja specijalista oralne hirugije koji poseduje dugogodišnje iskustvo u toj oblasti.

Bezbolno vadjenje

Sam postupak vadjenja umnjaka je apsolutno bezbolan i vrši se uz upotrebu lokalne anestezije.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon zahvata vadjenja umnjaka.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

Vadjenje umnjaka

Nikola Neborišević

Imao sam veoma prijatno iskusto u ordinaciji Dudental, umnjak mi je izvadjen brzo, pod anestezijom koja je trajala i nakon intervencije, a već sam sutra mogao da nastavim svakodnevne obaveze i posao. Nije bilo otoka. Velika profesionalnost, za ovu intevenciju topla preporuka je ordinacija Dudental.Hristina Radomirovic
Hristina Radomirovic
2024-02-16
Zaista najbolji zubar dr Dušan, koji apsolutno razume i zna da radi sa ljudima koji imaju strah od zubara. I ne samo to, detaljan, pažljiv, nezan i razuman zubar Godinama dolazim kod njega, i zaista preporuka od srca.
Nikola Milovanovic
Nikola Milovanovic
2024-02-15
Ljubazni, profesionalni, sve preporuke
Nemanja Savic
Nemanja Savic
2024-02-15
Veoma profesionalan, pažljiv i sjajan stručnjak. Posvećen detaljima i tome da se sve uradi kako treba.
Nadja Drazovic
Nadja Drazovic
2024-02-06
Veoma stručan, profesionalan i ljubazan doktor za svaku pohvalu. Imala sam veći problem sa upalom živca, postupak je bio bezbolan i zub izliječen. Sve preporuke za DuDental.
Miodrag Popovic
Miodrag Popovic
2024-02-02
Sve pohvale za ordinaciju DuDental. Sve je prošlo bez ikakvih bolova. Dr.Dušan jako prijatan i stručan. Nisam verovao da ću ovo reći, ali radujem se ponovnom odlasku kod zubara ????
dejan colic
dejan colic
2024-01-19
Preporuka!!!
Milica Ilic
Milica Ilic
2023-12-27
Ordinacija za svaku preporuku. Osecate da ste u sigurnom rukama. Uz aparate koji su poslednja reč tehnike, bukvalno sa vama pregledaju svaki zub i sve objašnjavaju.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o vadjenju umnjaka

Kako se izvodi hirurško vadjenje umnjaka?

U zavisnostiod toga koliko je umnjak iznikao i koliko je vidljiv u ustima, pristupa se hirurškom ili rutinskom vadjenju umnjaka.

Češći je slučaj da je potrebno hirurški vaditi ovaj zub, baš zbog nedostatka prostora za njegovo pravilno nicanje. Kada se utvrdi da nema opštih kontraindikacija, odnosno da je pacijent zdrav, daje se lokalna anestezija. Po postizanju efekta anestezije pristupa se odizanju desni u regiji umnjaka, a potom i oslobadjanju umnjaka, kako bi se taj zub lakše izvadio. Po vadjenju zuba, potrebno je vratiti desni na mesto i ušiti ranu. U postoperativnom toku se prepisuju antibiotici.

Da li je hirurško vadjenje umnjaka bolno?

Apsolutno ne. Lokalni anestetik koji se daje je i više nego dovoljan da povratno obezboli regiju umnjaka te nema razloga za bojazan.

Koliko traje hiruruško vadjenje umnjaka?

Baš zbog nedostatka prostora, umnjaci se postavljaju u različitim položajima. Ovo može uticati na komplikovanost i trajanje intervencije. U svakom slučaju hirurško vadjenje umnjaka traje do 45 minuta.

Oporavak nakon hirurškog vadjenja umnjaka?

U toku oporavka potrebno je pridržavati se uputstava doktora. Pre svega potrebno je uzimati antibiotike u pravilnim vremenskim intervalima, jesti prohladjenu kašastu hranu, posebno pojačati oralnu higijenu u regiji rane i redukovati fizičku aktivnost dva do tri dana.

Ukoliko se pridržavate datih uputstava, postoperativni otok i bol će biti minimalan ili će izostati, a Vi ćete moći da se ubrzo vratite svojim dnevnim aktivnostima.

Da li postoji otok posle operacije umnjaka?

U zavisnosti kolika je bila potreba za oslobadjanjem umnjaka, odnosno rada u kosti oko ovog zuba, može se očekivati i različit nivo otoka. Ipak i nežnost lekara igra ulogu u ovome, grublji rad će dovesti pre do otoka nego nežnniji i kontrolisaniji rad.

Mi se ponosimo činjenicom da do sada nismo imali pacijente koji su imali otok posle vadjenja umnjaka.

Kada i zašto je bitno izvaditi umnjake?

Umnjaci niču izmedju 19 i 21 godine života. Već tada, ali i pre (oko 15 godine života) se može videti da li će biti dovoljno prostora da se oni pravilno pozicioniraju. Ukoliko nema prostora potrebno je odlučiti se za preventivno vadjenje ovih zuba kako ne bi doveli do otoka, bolova i otežanog otvaranja usta u kasnijim fazama. Neki pacijenti se pak odlučuju na vadjenje umnjaka tek kada on krene da pravi ovakve komplikacije. Tada je po pravilu teže izvaditi ovaj zub jer je njegov koren formiran i često nepravilnog oblika.

Nekada kada su ovi zubi postavljeni tako da leže na anatomskim strukturama a nisu iznikli, ne pristupa se njihovom vadjenju jer bi se time oštetile te važne strukture. Ovakve situacije su jako retke.