Parcijalna vizil proteza

OSTALE INTERVENCIJE

Parcijalne vizil proteze

Nedostaje vam nekoliko zuba, te ne možete da žvaćete? Ne dopada vam se kako izgleda vaš osmeh zbog nedostatka zuba? Parcijalne vizil proteze su sigurno, bezbedno i pouzdano rešenje za vraćanje osmeha, funkcije zuba i samopouzdanja.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

Parcijalna vizil proteza

KOJE SU VRSTE

Parcijalne vizil proteze vraćaju osmeh i funkcionalnost zuba

Parcijalne vizil proteze se izradjuju u situacijama kada u ustima postoji nedostatak zuba, a raspored preostalih zuba ne omogućava izradu zubnog mosta ili nema dovoljno raspoložive kosti za ugradnju zubnih implanata. Vizil proteza je sastavljena od metalne osnove koja garantuje trajnost konstrukciji i akrilata koji čini ostatak ove proteze, uključujući i zube.

Standardne vizil proteze

Standardne vizil proteze se izradjuju sa posebnim livenim kukicama koje se naslanjaju na zube i stabilizuju vizil protezu. Ovo je dobro rešenje, ali se ovim rešenjem opterećuju zubi nosači kukica te im se skraćuje životni vek, a takodje se kukice uočavaju lako posebno u estetskoj regiji osmeha.

Vizil proteza sa atačmenima

Ova proteza podrazumeva izradu kombinovanog rada, odnosno izradu zubnog mosta koji će imati elemente (atačmene) za kopčanje vizil proteze. Ovo je napredno rešenje i omogućava visoku estetiku i funkciju vizil proteze i zubnog mosta. Ovakvo rešenje najčešće izradjujemo u okviru same ordinacije.

Vizil proteze na teleskopima

Ovakve proteze se izradjuju u situacijama kada postoji nekoliko zuba na odlučujućim pozicijama. Podrazumevaju da se vizil stabilizuje i retinira preko sistema teleskopa, odnosno posebnih kapica koje se izradjuju na preostalim zubima. Ovo su odlična rešenja u situacijama kada je preostalo nekoliko zuba.

GARANCIJA KVALITETA

3 godine garancije na parcijalne vizil proteze

Metodama i tehnikama, kojima izradjujemo vizil proteze, obezbedjujemo visok kvalitet i dugovečnost radova. To nam sve daje sigurnost da sa lakoćom dajemo garanciju od 3 godine na ovakve radove. Ovo su zaista najbolja rešenja za sve pacijente kojima nedostaje nekoliko zuba.

CENOVNIK

Parcijalne vizil proteze cena

U zavisnosti od konsturkcije vizil proteze različita je i krajnja cena ovog protetskog rešenja. Proteza sa kukicama je najpovoljnije rešenje, a proteza na teleskopima najekskluzivnije. Ipak zlatni standart su proteze sa atačmenitma, kako zbog vrhunske funkcije tako i zbog izvanrednog estetskog rezultata.

Parcijalne vizil proteze – standardna450€
Parcijalne vizil proteze – sa atačmenima450€
Parcijalne vizil proteze – na teleskopima800€

3 godine garancije

Na parcijalne vizil proteze dobijate 3 godine garancije uz redovne kontrole 2x godišnje.

Kvalitetni materijali

U izradi vizil proteza koristimo vrhunske materijle radi što prirodnijeg prikaza osmeha i zuba.

Stručni zubari

Naš tim čine stručni zubni tehničari koji garantuju kvalitet same intervencije i vizil proteze.

Bezbolan proces

Uzimanje otiska i izrada vizil proteze je potpuno bezbedan i bezbolan proces.

Individualan pristup

Za svakog pacijenta se pronalazi najefikasnije rešenje, uz praćenje i savetovanje tokom čitavog procesa.

Potpuna podrška

Doktor je dostupan pacijentu u svakom trenutku, pre, u toku i nakon izrade vizil proteze.

ZADOVOLJNI PACIJENTI

Pomogli smo preko 1.500 pacijenata na putu do prelepog osmeha

ZUBNI IMPLANT

Mina Golubović

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable.

Zakažite besplatan pregled

064 68 29 444

PRIMAMO POZIVE 08-22H

NAJČEŠĆA PITANJA

Sve što treba da znate o vizil protezama

Kako se vrši izrada vizil proteze?

Da bi se izradila vizil proteza, potrebno je da se izvede nekoliko faza. Inicijalno se počinje uzimanjem otisaka, da bi se nakon toga odredili odnosi izmedju vilica te na taj način odredila pozicija i veličina zuba. U medjuvremenu se izradjuje metalna osnova i nakon toga se izvodi proba u ustima postavljenih zuba. Ukoliko je sve u redu pristupa se završnoj fazi izrade proteze.

Kako se vizil proteze fiksiraju u ustima?

U zavisnosti od tipa vizil proteze i fiksiranje je drugačije.

Standardne vizil proteze se fiksiraju za zube livenim kukicama koje imaju funkciju u stabilizaciji i retenciji proteze. Raspored i broj kukica se planira od slučaja do slučaja, te je individiualan za svakog pacijenta.

Vizil proteze sa atačmenima se fiksiraju za posebne elemente (atačmene) u okviru zubnih mostova. Atačmeni su vezni elementi izmedju VIZIL proteze i fiksnog dela nadoknade (zubnog mosta koji se cementira) i mogu biti različitih formi (kugle, prečke, šine), a sastoje se od matrice i patrice. Matrica je obično smeštena u vizil protezi a patrica u fiksnom delu nadoknade. Ovime se osigurava kvalitetna veza izmedju proteze i ostalih zuba.

Vizil proteza na teleskopima se fiksira na posebne kapice cementirane na preostalim zubima te se njihova fiksacija zasniva na trenju izmedju kapice na zubu i slične kapice u okviru vizil proteze. Ove proteze su jako kompleksne za izradu te su i troškovi viši. Ipak ovakve proteze omogućavaju dugoročnu funkciju i estetiku.

Koliko puta moram doći u ordinaciju?

U zavisnosti od tipa vizil proteze i broj dolazaka u ordinaciju je različit. Od 4 dolaska (7 dana) kod standardne vizil proteze do mesec dana kod komplikovanih ali izvanrednih kombinovanih radova (vizil proteza i zubni most ili teleskopi na preostalim zubima). Priprema zuba takodje može da produži predaju gotove proteze.

Kako se navići na parcijalnu vizil protezu?

Navikavanje na vizil proteze je brzo i može se reći da su ove proteze jako komforne, jer su stabilne i a funkcija sigurna i bezbedna.

Kako se održava parcijalna vizil proteza?

Vizil protezu ne smete četkati grubim i tvrdim četkama. Poželjno je održavanje uz upotrebu tableta za održavanje proteza, koje sprečavaju nakupljanje kamenca, i uz upotrebu mekanih četkica.

Koliko može da traje vizil proteza?

Vizil proteza sigurno može da traje preko 5 godina, česte su situacije da ove proteze prebace i 10 godina trajanja. Uostalom i od vas i vaših navika zavisi trajnost ovih radova.

Kako da produžim vek trajanja vizil proteze?

Uz dolazak na redovne kontrole (2 puta godišnje) i adekvatno održavanje higijene zuba i proteza može se očekivati produžetak trajanja vizil proteze.